У Празі загинув журналіст і колишній радянський дисидент Тенгіз Гудава

20 Квітня 2009
8367
20 Квітня 2009
20:41

У Празі загинув журналіст і колишній радянський дисидент Тенгіз Гудава

8367
У Празі загинув журналіст і колишній радянський дисидент Тенгіз Гудава

У Празі за нез'ясованих обставин загинув журналіст, правозахисник, колишній радянський дисидент Тенгіз Гудава, повідомляє «Майдан».

 

За попередньою інформацією, увечері 15 квітня Гудава вийшов із помешкання, маючи намір невдовзі повернутись, а у п'ятницю його тіло знайшли у морзі. Причини смерті невідомі; очевидних тілесних ушкоджень на тілі немає.

 

Тенгіз Гудава народився у 1953 році у Грузії, закінчив Московський медичний інститут. Брав участь у дисидентському русі та відсидів 5 років за «антирадянську діяльність». У 1987 році був звільнений за умови негайного від'їзду з СРСР. Мешкав у США, Німеччині, останнім часом - у Чехії. З 1987 до 2004 року Тенгіз Гудава працював на «Раді Свобода» журналістом і ведучим. У 2004 році покинув радіостанцію, не погодившись із зміною напрямку діяльності. Працював вільним журналістом, писав книжки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8367
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
KOST
5498 дн. тому
RIP
H-lander
5498 дн. тому
Respect!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду