Держпрограму з інформування громадськості про євроінтеграцію виконано лише частково

15 Квітня 2009
2340
15 Квітня 2009
22:09

Держпрограму з інформування громадськості про євроінтеграцію виконано лише частково

2340
Держпрограму з інформування громадськості про євроінтеграцію виконано лише частково

Комітет Верховної Ради України з питань європейської інтеграції на засіданні 15 квітня визнав виконання Державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції у 2008 році лише частковим.

 

На засіданні перед депутатами про виконану роботу звітували представники державних органів і підприємств, яким було доручено виконувати програму - Державного комітету телебачення і радіомовлення, Національної теле- і радіокомпанії України, інформаційного агентства «Укрінформ» та Міністерства культури.

 

Віце-президент Національної телекомпанії України Михайло Кобля заявив, що вважає зобов'язання державного телеканалу щодо налагодження роботи кореспондентських пунктів у Варшаві та Брюсселі та створення сюжетів, присвячених перевагам євроатлантичної інтеграції, повністю виконаними, незважаючи на недостатнє фінансування. З ним не погодилась народний депутат Ірина Геращенко («Наша Україна - Народна Самооборона»), зауваживши, що інформування про події в Брюсселі в ефірі НТКУ є недостатнім.  

 

Заступник Міністра фінансів України Андрій Кравець зазначив, що в бюджеті не передбачено коштів на проведення Дня Європи, проте міністерство знайшло альтернативні джерела залучення необхідних для цього грошей. Загалом більшість учасників засідання жалілися на недостатнє фінансування; натомість представник Єврокомісії Дейвід Стулік наголосив, що «багато що можна зробити без грошей», зокрема шляхом залучення волонтерів. Зі свого боку пан Стулік пообіцяв надати українській стороні безкоштовну інформаційну підтримку.

 

Підбиваючи підсумок, народний депутат України Ольга Герасим'юк («Наша Україна - Народна Самооборона») зазначила, що проблема полягає «не у відсутності грошей, а у відсутності волі, бажання та розуміння предмету, над яким працюють» виконавці програми.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду