Фільм «Кохання у великому місті» зібрав в українському прокаті 18 млн грн

13 Квітня 2009
12084
13 Квітня 2009
19:26

Фільм «Кохання у великому місті» зібрав в українському прокаті 18 млн грн

12084
Фільм «Кохання у великому місті» зібрав в українському прокаті 18 млн грн

Фільм виробництва студії «Квартал 95» «Кохання у великому місті» зібрав в українському прокаті 18 мільйонів 319 тисяч 858 гривень. Про це повідомив директор кінопрокатної компанії «Геміні» Андрій Дяченко.

 

За його словами, у 2009 році «Кохання...» поки що є лідером за зборами. Більші збори мають стрічки, які вийшли у прокат у 2008-му - «Мадагаскар-2» (21 млн), «Адмірал» та «Іронія долі-2» (понад 20 млн). За прогнозом генерального директора телеканалу ICTV Олександра Богуцького, «Кохання...» має шанси увійти до трійки найкасовіших прокатних фільмів року, і єдина стрічка, що може посунути фільм «95 кварталу» - «Льодовиковий період - 3».

 

Загалом збори фільму в Росії та Україні становлять 10 мільйонів доларів. Стрічка також має вийти у прокат інших пострадянських країн, Ізраїлю, Німеччини та США.

 

Виробництво картини  здійснювала російська кінокомпанія «Леополіс». Раніше «ТК» повідомляла, що інвестувати у проект мав канал ICTV, а знімати українська компанія «Ялта-фільм», що минулого року випустила в прокат  фільм «Сафо», касові збори якого в  Україні перевищили 1 мільйон доларів. Однак, за словами Богуцького, було вирішено зробити фільм на «вищому рівні», тому права були перепродані російській компанії «Леополіс». «Коли «Квартал 95» написав цей сценарій, його запропонували багатьом, і тільки ми погодились його купити і інвестувати у виробництво. З самого початку ми думали, що виробництво цього фільму обійдеться десь у 1,5 мілн. доларів. Коли вже був  розпочатий процес і ми провели кастинги, компанія «Леополіс» вийшла з ідеєю відкупити в нас цей сценарій і  зняти фільм із у  2,5 разів більшим кошторисом, і перенести зйомки з українських міст у Нью-Йорк», - зазначив пан Богуцький. У Нью-Йорку зйомки тривали 26 днів. Найбільший гонорар - 3 тисячі доларів в день - отримав Вілле Хаапсало, тоді як Філіп Кіркоров, за словами творців фільму, «був готовий доплачувати за право зніматися у фільмі».

 

За словами співавтора ідеї фільму та художнього керівника студії «Квартал 95» Володимира Зеленського, компанія «Леополіс» інвестувала у проект 3,5 мільйонів доларів. Суму інвестицій ICTV Олександр Богуцький не уточнив, зазначивши, що вкладати гроші у  кіновиробництво  на сьогодні є вигідним для каналу: «Я вважаю, що телеканали мають інвестувати не лише в телевізійне виробництво, а й у кіно». Однак, за його словами, для потужного розвитку українського прокатного кіно не достатньо інвестицій українських каналів. «У Росії спалах прокатного кіно відбувся після того, як держава почала виділяти величезні гроші на російський кінематограф і звільнила від податку на додану вартість усе кіновиробництво. Без державної підтримки нічого не буде, телеканали не зможуть виконати роль держави», - вважає гендиректор ICTV.

 

«Кохання...» - вже другий фільм, над яким  «Квартал 95» працював спільно з ICTV. Канал був співпродюсером комедії «Свати», яка минулого року стартувала в ефірі «Інтера». Телеверсію «Кохання у великому місті» ICTV планує показати восени 2009 року.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12084
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду