detector.media
13.04.2009 19:26
Фільм «Кохання у великому місті» зібрав в українському прокаті 18 млн грн

Фільм виробництва студії «Квартал 95» «Кохання у великому місті» зібрав в українському прокаті 18 мільйонів 319 тисяч 858 гривень. Про це повідомив директор кінопрокатної компанії «Геміні» Андрій Дяченко.

 

За його словами, у 2009 році «Кохання...» поки що є лідером за зборами. Більші збори мають стрічки, які вийшли у прокат у 2008-му - «Мадагаскар-2» (21 млн), «Адмірал» та «Іронія долі-2» (понад 20 млн). За прогнозом генерального директора телеканалу ICTV Олександра Богуцького, «Кохання...» має шанси увійти до трійки найкасовіших прокатних фільмів року, і єдина стрічка, що може посунути фільм «95 кварталу» - «Льодовиковий період - 3».

 

Загалом збори фільму в Росії та Україні становлять 10 мільйонів доларів. Стрічка також має вийти у прокат інших пострадянських країн, Ізраїлю, Німеччини та США.

 

Виробництво картини  здійснювала російська кінокомпанія «Леополіс». Раніше «ТК» повідомляла, що інвестувати у проект мав канал ICTV, а знімати українська компанія «Ялта-фільм», що минулого року випустила в прокат  фільм «Сафо», касові збори якого в  Україні перевищили 1 мільйон доларів. Однак, за словами Богуцького, було вирішено зробити фільм на «вищому рівні», тому права були перепродані російській компанії «Леополіс». «Коли «Квартал 95» написав цей сценарій, його запропонували багатьом, і тільки ми погодились його купити і інвестувати у виробництво. З самого початку ми думали, що виробництво цього фільму обійдеться десь у 1,5 мілн. доларів. Коли вже був  розпочатий процес і ми провели кастинги, компанія «Леополіс» вийшла з ідеєю відкупити в нас цей сценарій і  зняти фільм із у  2,5 разів більшим кошторисом, і перенести зйомки з українських міст у Нью-Йорк», - зазначив пан Богуцький. У Нью-Йорку зйомки тривали 26 днів. Найбільший гонорар - 3 тисячі доларів в день - отримав Вілле Хаапсало, тоді як Філіп Кіркоров, за словами творців фільму, «був готовий доплачувати за право зніматися у фільмі».

 

За словами співавтора ідеї фільму та художнього керівника студії «Квартал 95» Володимира Зеленського, компанія «Леополіс» інвестувала у проект 3,5 мільйонів доларів. Суму інвестицій ICTV Олександр Богуцький не уточнив, зазначивши, що вкладати гроші у  кіновиробництво  на сьогодні є вигідним для каналу: «Я вважаю, що телеканали мають інвестувати не лише в телевізійне виробництво, а й у кіно». Однак, за його словами, для потужного розвитку українського прокатного кіно не достатньо інвестицій українських каналів. «У Росії спалах прокатного кіно відбувся після того, як держава почала виділяти величезні гроші на російський кінематограф і звільнила від податку на додану вартість усе кіновиробництво. Без державної підтримки нічого не буде, телеканали не зможуть виконати роль держави», - вважає гендиректор ICTV.

 

«Кохання...» - вже другий фільм, над яким  «Квартал 95» працював спільно з ICTV. Канал був співпродюсером комедії «Свати», яка минулого року стартувала в ефірі «Інтера». Телеверсію «Кохання у великому місті» ICTV планує показати восени 2009 року.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY