Відвідуваність сайту Seattle Post-Intelligencer після закриття друкованої версії впала на 20%

31 Березня 2009
22428
31 Березня 2009
14:51

Відвідуваність сайту Seattle Post-Intelligencer після закриття друкованої версії впала на 20%

22428
Відвідуваність сайту Seattle Post-Intelligencer після закриття друкованої версії впала на 20%

Переведення однієї з найбільших локальних американських газет Seattle Post-Intelligencer в онлайн призвело до несподіваного результату. Минулого тижня кількість переглянутих сторінок Seattlepi.com скоротилася до 1,3-1,4 млн на день - з понад 1,7 млн на день у січні, коли видання ще мало друковану версію. Про це повідомляють американські медіа, зокрема Paidcontent.org.

 

Цей факт спростував поширену думку про те, що переведення друкованого видання в онлайн - це спосіб зберегти проект (через повне скорочення витрат на друк, папір та дистрибуцію й перехід читачів до онлайн-версії). Нагадаємо, на початку березня Hearst Corp. (видавець газети) зупинив випуск газети, оголосивши, що натомість буде розширено його сайт до повноцінного онлайн-видання.

 

Втім, джерела припускають, що ставити хрест на подібних трансформаціях зарано. Річ у тім, що одночасно із закриттям друкованої версії Hearst Corp. звільнив майже 80% його штату. Таким чином, скорочення відвідуваності могло статися за рахунок погіршення контенту. Отже, якщо відтік читачів зупиниться на нинішній позначці, скорочення штату можна буде вважати економічно виправданим. За деякими даними, Hearst Corp. розраховував на відтік 25-30% у перші дні після закриття газети та на відродження відвідуваності сайту через три місяці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22428
Читайте також
25.05.2009 09:45
Максим Саваневський, «Українська правда»
34 184
14.04.2009 12:19
Александр Амзин, Lenta.ru
46 873
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду