detector.media
31.03.2009 14:51
Відвідуваність сайту Seattle Post-Intelligencer після закриття друкованої версії впала на 20%

Переведення однієї з найбільших локальних американських газет Seattle Post-Intelligencer в онлайн призвело до несподіваного результату. Минулого тижня кількість переглянутих сторінок Seattlepi.com скоротилася до 1,3-1,4 млн на день - з понад 1,7 млн на день у січні, коли видання ще мало друковану версію. Про це повідомляють американські медіа, зокрема Paidcontent.org.

 

Цей факт спростував поширену думку про те, що переведення друкованого видання в онлайн - це спосіб зберегти проект (через повне скорочення витрат на друк, папір та дистрибуцію й перехід читачів до онлайн-версії). Нагадаємо, на початку березня Hearst Corp. (видавець газети) зупинив випуск газети, оголосивши, що натомість буде розширено його сайт до повноцінного онлайн-видання.

 

Втім, джерела припускають, що ставити хрест на подібних трансформаціях зарано. Річ у тім, що одночасно із закриттям друкованої версії Hearst Corp. звільнив майже 80% його штату. Таким чином, скорочення відвідуваності могло статися за рахунок погіршення контенту. Отже, якщо відтік читачів зупиниться на нинішній позначці, скорочення штату можна буде вважати економічно виправданим. За деякими даними, Hearst Corp. розраховував на відтік 25-30% у перші дні після закриття газети та на відродження відвідуваності сайту через три місяці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY