Перший національний покаже документальний фільм Полтавської ОДТРК «Дороги Гоголя»

30 Березня 2009
22051
30 Березня 2009
10:57

Перший національний покаже документальний фільм Полтавської ОДТРК «Дороги Гоголя»

22051
Перший національний покаже документальний фільм Полтавської ОДТРК «Дороги Гоголя»

З 2 по 4 квітня Перший національний демонструватиме трисерійний документальний фільм «Дороги Гоголя», створений творчим колективом Полтавської обласної державної телерадіокомпанії «Лтава» і присвячений 200-літтю з дня народження Миколи Гоголя. 2 і 3 квітня стрічка транслюватиметься у слоті о 17:05 з повтором о 1:35, 4 квітня (у суботу) - о 14:05.

 

Уперше фільм було презентовано 10 березня в полтавській Галереї мистецтв, а прем'єра на ОДТРК «Лтава» відбулася 20 березня. «Дороги Гоголя» складаються з трьох частин: перша називається «Витоки», друга - «Під оплески і свист», третя - «Блукання». Загальна тривалість стрічки - 2 години 20 хвилин. Робота творчої групи над документальним телефільмом тривала понад рік. Знімали, окрім Полтавщини, в Москві, Петербурзі та Західній Європі. Кошти на створення картини (240 тис. гривен) були виділені з обласного бюджету за рішенням сесії Полтавської облради.

 

Автором сценарію і ведучою виступила доктор філологічних наук, професор Полтавського державного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка Ольга Ніколенко. Генеральний продюсер фільму - генеральний директор ОДТРК «Лтава» Микола Ляпаненко. Над «Дорогами Гоголя» працювали два режисери: Дмитро Старіков та Наталія Іванченко, яка також була ще й редактором, музичним редактором, виконавчим продюсером. Звукорежисер - Петро Сливка. Музику до фільму написав Олексій Чухрай. Роль Миколи Гоголя зіграв артист обласного музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя Богдан Чернявський.


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22051
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду