Суд зобов'язав «1+1» спростувати інформацію про жорстоке поводження Засухи з кіньми (ОНОВЛЕНО)

26 Березня 2009
22676
26 Березня 2009
17:36

Суд зобов'язав «1+1» спростувати інформацію про жорстоке поводження Засухи з кіньми (ОНОВЛЕНО)

22676
Суд зобов'язав «1+1» спростувати інформацію про жорстоке поводження Засухи з кіньми (ОНОВЛЕНО)

Печерський районний суд міста Києва задовольнив позов народного депутата України Тетяни Засухи про захист честі, гідності та ділової репутації, і визнав недостовірною інформацію під назвою «Елітна ковбаса з елітних скакунів» (або «Ковбаса зі скакунів»), що транслювалась у вечірній ефірний час 1 та 2 жовтня минулого року в «ТСН» на каналі «1+1», повідомляє УНІАН.

 

Судовим рішенням «1+1» зобов‘язано терміново у вечірній ефірний час в програмі ТСН спростувати зазначену недостовірну інформацію. У сюжеті Засуху було звинувачено в тому, що вона нібито пускає породистих коней «під ніж». Зокрема, йшлося про те, що в селі Ковалівка під Києвом чистокровних племінних жеребців, «власницею яких є народна обраниця Тетяна Засуха»,  нібито відправляють на бійню. Доглядач за кіньми Ігор Королько розповів у сюжеті, що на конеферму приїжджають м‘ясники і забивають породистих коней на м‘ясо. Також у сюжеті був синхрон кінорежисера В‘ячеслава Стеценка, який «почув інформацію про ситуацію на фермі та вирішив урятувати скакунів від ножа».

 

У прес-службі Засухи наголосили, що зазначена інформація «не могла не образити людину, громадянку, народного депутата, Героя України, яка за захистом свого конституційного права на повагу честі і гідності вимушена була звернутись до суду». Справа тривала близько 5 місяців.

 

Тим часом телеканал «1+1» подав апеляцію на рішення Печерського суду. Про це повідомляє прес-служба каналу. Апеляційну скаргу подано до Апеляційного суду міста Києва. Відтак рішення Печерського районного суду, за яким канал має спростувати інформацію про жорстоке поводження Тетяни Засухи з кіньми, не набрало законної сили.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22676
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду