detector.media
26.03.2009 17:36
Суд зобов'язав «1+1» спростувати інформацію про жорстоке поводження Засухи з кіньми (ОНОВЛЕНО)

Печерський районний суд міста Києва задовольнив позов народного депутата України Тетяни Засухи про захист честі, гідності та ділової репутації, і визнав недостовірною інформацію під назвою «Елітна ковбаса з елітних скакунів» (або «Ковбаса зі скакунів»), що транслювалась у вечірній ефірний час 1 та 2 жовтня минулого року в «ТСН» на каналі «1+1», повідомляє УНІАН.

 

Судовим рішенням «1+1» зобов‘язано терміново у вечірній ефірний час в програмі ТСН спростувати зазначену недостовірну інформацію. У сюжеті Засуху було звинувачено в тому, що вона нібито пускає породистих коней «під ніж». Зокрема, йшлося про те, що в селі Ковалівка під Києвом чистокровних племінних жеребців, «власницею яких є народна обраниця Тетяна Засуха»,  нібито відправляють на бійню. Доглядач за кіньми Ігор Королько розповів у сюжеті, що на конеферму приїжджають м‘ясники і забивають породистих коней на м‘ясо. Також у сюжеті був синхрон кінорежисера В‘ячеслава Стеценка, який «почув інформацію про ситуацію на фермі та вирішив урятувати скакунів від ножа».

 

У прес-службі Засухи наголосили, що зазначена інформація «не могла не образити людину, громадянку, народного депутата, Героя України, яка за захистом свого конституційного права на повагу честі і гідності вимушена була звернутись до суду». Справа тривала близько 5 місяців.

 

Тим часом телеканал «1+1» подав апеляцію на рішення Печерського суду. Про це повідомляє прес-служба каналу. Апеляційну скаргу подано до Апеляційного суду міста Києва. Відтак рішення Печерського районного суду, за яким канал має спростувати інформацію про жорстоке поводження Тетяни Засухи з кіньми, не набрало законної сили.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY