У Латвії закриють або скоротять російськомовні державні медіа

26 Березня 2009
5320
26 Березня 2009
10:16

У Латвії закриють або скоротять російськомовні державні медіа

5320
У Латвії закриють або скоротять російськомовні державні медіа

Латвійський державний телеканал LTV-7, який мовить російською, та 4-й канал державного радіо «Домская площадь» можуть бути закриті, або їхнє мовлення значно уріжуть, повідомляє газета «Телеграф».

 

З огляду на необхідність скоротити бюджетні витрати LTV-7 може втратити ефірні частоти та залишитись лише у кабельних мережах. Державна радіокомпанія Latvijas Radio надала Міністерству фінансів бізнес-план із трьома варіантами вирішення фінансових проблем. Згідно з першим, діяльність підприємства залишиться у теперішньому обсязі. Другий передбачає скорочення двох каналів державного радіо - 3-го («Класика») та 4-го (єдиний російськомовний - «Домская площадь») - із збереженням мовлення лише в Ризі та, можливо, Даугавпілсі, а також закриття радіостанції Radio Naba. Третій сценарій пропонує скоротити всі радіоканали, крім одного, який відображатиме інтереси всіх груп суспільства.

 

Поки що влада не ухвалила рішення щодо майбутнього державного радіо і телебачення. Глава Національної ради з телебачення і радіомовлення Латвії Абрам Клецкін вважає, що слід переглянути заплановані скорочення бюджету, щоб зберегти усі структури державного телерадіомовлення, і наголошує, що їх скорочення також потребуватиме значних коштів. Директор «Домской площади» Ілона Мадесова вважає, що закриття радіостанції насправді не загрожує, а третій варіант, що міститься у бізнес-плані державної корпорації, не слід сприймати серйозно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду