Нацрада затвердила робочу групу, яка працюватиме над змінами методики ліцензійного збору

23 Березня 2009
18215
23 Березня 2009
13:33

Нацрада затвердила робочу групу, яка працюватиме над змінами методики ліцензійного збору

18215
Нацрада затвердила робочу групу, яка працюватиме над змінами методики ліцензійного збору

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила робочу групу, яка працюватиме над змінами «Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги». Таке рішення було прийнято на засіданні 18 березня.

 

Очолить групу член Національної ради Тетяна Лебедєва, яка розробила проект змін до документу. Також над проектом працюватиме робоча група у складі: заступник голови Нацради Ігор Курус, відповідальний секретар Владислав Лясовський, член Нацради Віктор Понеділко, директор ліцензійного департаменту Нацради Анатолій Новицький та начальник юридичного управління Михайло Пушкаренко.

 

У місячний термін група має розробити проект змін до методики, затвердити його за основу на засіданні Нацради та винести на громадське обговорення.

 

У липні 2008 року набула чинності нова методика нарахування ліцензійного збору, яка збільшує ліцензійні виплати для мовників та провайдерів орієнтовно у 10 разів.  Для ринку в період кризи та зменшення рекламних надходжень таке підвищення видалося немотивованим та надмірним. На запитання, чи проект змін до нової методики спрямовано на зменшення ліцензійних сум, пані Лебедєва відповіла, що ідеться не так про зменшення остаточної цифри, як про зміну критеріїв розрахунку.

 

«Методика викликає багато запитань "чому?", в моєму проекті - пропозиції, як зробити алгоритм прозорим та логічним», - акцентує пані Лебедєва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18215
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Petya
5521 дн. тому
Неужели кто-то поверит в то, что чиновникам действительно нужен "прозрачный и логичный" алгоритм? Бу-Га-Га.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду