Журналіста, який жбурнув черевиками в Буша, засудили на 3 роки

12 Березня 2009
13465
12 Березня 2009
11:46

Журналіста, який жбурнув черевиками в Буша, засудили на 3 роки

13465
Журналіста, який жбурнув черевиками в Буша, засудили на 3 роки
Іракський журналіст Мунтазер аз-Зейді, який 14 лютого 2009 року жбурнув власним взуттям у тогочасного президента Сполучених Штатів Америки Джорджа Буша, засуджений до 3 років ув’язнення, повідомляє «Кореспондент.нет».
 
Аз-Зейді звинувачували у нападі на главу іноземної держави. Йому загрожувало до 15 років ув'язнення. За місяць, що минув після інциденту, журналіст став народним героєм в Іраку, а його черевики – символом антиамериканізму. Славнозвісні черевики намагались купити за 10 мільйонів доларів, проте їх, як виявилось, знищили американські спецслужби, з’ясовуючи, чи не було у взутті вибухівки. У Багдаді навіть встановили саморобний пам’ятник взуттю журналіста.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13465
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду