Дистрибутор «НТВ-Мир» заявляє, що вся реклама в українському ефірі каналу оплачується на території України

2 Березня 2009
20726
2 Березня 2009
14:17

Дистрибутор «НТВ-Мир» заявляє, що вся реклама в українському ефірі каналу оплачується на території України

20726
Дистрибутор «НТВ-Мир» заявляє, що вся реклама в українському ефірі каналу оплачується на території України
Президент групи трьох компаній: «Нова телевізійна група» (дистрибутор «НТВ-Мир»), «Рекламна телевізійна група» (дистрибутор декількох каналів) і «Нові телевізійні технології» (супутникова платформа «НТВ-Плюс») – Ігор Давиденко стверджує, що вся реклама в українському ефірі каналу «НТВ-Мир» оплачена на території України.
 
За словами пана Давиденка, компанія «Нова телевізійна група» надала Національній раді з питань телебачення і радіомовлення всі документи, що засвідчують цей факт. «В Нацсовете есть все наши договора, а также документы из налоговой инспекции о том, что мы платим налоги на территории Украины за рекламу. Даже та реклама, которая транслируется на “НТВ-Мир” из западных стран, оплачивается из Лондона. Предоставлено все, за исключением цифр, которые они очень хотят видеть. Поэтому претензии по поводу того, что реклама на “НТВ-Мир” не оплачена на территории Украины – это голословные обвинения. Они никак не могут сказать, что мы не адаптированы», – каже представник «НТВ-Мир» в Україні.
 
Нагадаємо, що на засіданні 25 лютого Нацрада вирішила дати два тижні дистрибуторам каналів «НТВ-Мир», «НСТ – Настоящее страшное телевидение», «НСТ – настоящее смешное телевидение», «Русский иллюзион», «РБК–ТВ», «Наше кино» і «Комедия-ТВ» на приведення мовлення у відповідність до українського законодавства. Ці телеканали наразі дозволені до ретрансляції в Україні без адаптації, однак, за словами членів Нацради, демонструють ознаки невиконання Закону «Про рекламу» (не вся реклама, що є в ефірі, оплачена на території України). У разі невиконання вимоги Нацрада ухвалила рішення вилучити ці телеканали з переліку іноземних мовників, зміст яких не потребує адаптації.
 
Ігор Давиденко називає вимогу Нацради лобізмом великих українських мовників. «Потому что большие каналы заинтересованы в том, чтобы уходили маленькие, чтобы больше денег доставалось им на территории Украины. “НТВ-Мир” хоть и небольшую часть денег, но забирает у них. Как может быть иная причина, если все документы у них?» – заявляє він.
 
У відповідь на останнє попередження Нацради компанія «Нова телевізійна група» має намір знову надати регуляторному органу ті самі документи, що вже надавала, окрім даних про обсяг доходів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду