Ректор Донецького університету звинуватив ТРК «Україна» в меркантильності

27 Лютого 2009
12518
27 Лютого 2009
07:38

Ректор Донецького університету звинуватив ТРК «Україна» в меркантильності

12518
Ректор Донецького університету звинуватив ТРК «Україна» в меркантильності
Ректор Донецького національного університету Володимир Шевченко звинуватив телеканал «Україна» у небажанні надавати йому ефірний час для висвітлення офіційної позиції навчального закладу щодо спроб присвоїти йому ім’я Василя Стуса. Як повідомляє «Остров», про це пан Шевченко повідомив на прес-конференції.
 
«Ми обговорювали це питання у Третяка, заступника губернатора Володимира Логвиненка, і просили, щоб один із каналів області, в цьому випадку ТРК Україна”, взяв у нас інтерв’ю ы таке інше. Вони сказали, що ця програма має бути тільки платною», - сказав Володимир Шевченко. «Вирішити питання», за його словами, пообіцяв допомогти народний депутат України Борис Колесников. «Ми ввійшли у контакт із Борисом Вікторовичем Колосниковим, і начебто це питання буде вирішене», - сказав пан Шевченко.
 
Тим часом ТРК «Україна» називає заяву Володимира Шевченка такою, що не відповідає дійсності. У заяві, на яку посилається «Остров», зазначено, що «ніхто із названих у матеріалі офіційних осіб не звертався на телеканал із проханням про надання ефірного часу для проведення інтерв’ю».
 
Нагадаємо, 9 лютого 2009 року Президент України Віктор Ющенко доручив Міністрові освіти і науки Івану Вакарчуку і голові Донецької облдержадміністрації Володимиру Логвиненку розглянути в найкоротші терміни ініціативу студентського самоврядування про присвоєння ДНУ імені Василя Стуса. 13 лютого конференція представників органів студентського самоврядування Донецького національного університету проголосувала проти присвоєння вузу імені Василя Стуса. Конференція студентів також не підтримала пропозицію про присвоєння університету імені колишнього першого секретаря Донецького обкому Компартії УРСР Володимира Дегтярьова. Водночас, пропозицію залишити назву університету без змін підтримав 181 представник студентського самоврядування.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12518
Читайте також
24.06.2009 16:21
Константин Павлов, «Полемика»
10 622
27.02.2009 12:16
«Радіо Свобода»
15 125
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5540 дн. тому
Никогда бы не сказали на какнале, что такая услуга платная ))))
5540 дн. тому
неужели сложно самим связаться с университетом и уточнить ситуацию
Тому, кто чуть чуть не понимает
5540 дн. тому
Профессиональное издание в форме новости рассказало о том, что сказал ректор. Это же издание представило точку зрения канала ТРК "Украина". Что Вы не понимаете? Видимо от ректора позвонили на ТРК, там ответили, что услуга платная. То есть ректор правду сказал. Но и канал не обманул - официально к нему никто не обращался (в смысле с письмом)
vm
5540 дн. тому
В нашей "демократической" стране в этой спорной ситуации право голоса в СМИ имеют только инициаторы присвоения имени Стуса, противникам же - большинству преподавателей и студентов Донецкого у-та никто слова не дает. и это печальный факт.
чуть чуть понимаю
5541 дн. тому
До тех пор, пока кто-то кому-то будет что-то обещать...по телефону, будут появлятся такие гадости. Канал Украина, давно, не канал области, что за бред. И уж тем более не верю, что кто то за интервью с ректором просил деньги. Весело читать такое в ""профессиональном" издании.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду