Регіональним ТРО доведеться домовлятись із Нацрадою про відключення сигналу в нічний час індивідуально

24 Лютого 2009
18024
24 Лютого 2009
15:52

Регіональним ТРО доведеться домовлятись із Нацрадою про відключення сигналу в нічний час індивідуально

18024
Регіональним ТРО доведеться домовлятись із Нацрадою про відключення сигналу в нічний час індивідуально
Незалежна асоціація телерадіомовників отримала від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення відповідь на відкритий лист стосовно дозволу регіональним і місцевим ТРК тимчасово не здійснювати мовлення у нічний час. Відповідь Нацради зводиться до того, що вона розглядатиме тільки індивідуальні звернення від ТРК. І лист, і відповідь на нього опубліковано на сайті НАМ.  
 
Нагадаємо, у січні 2009 року НАМ звернулася до Нацради з відкритим листом, у якому просила тимчасово дозволити регіональним та місцевим телерадіоорганізаціям не здійснювати мовлення з 23:00 до 6:00 щодня до кінця 2009 року. Своє прохання НАМ обґрунтовувала надзвичайно складною економічною ситуацією, що склалась у сфері телебачення і радіомовлення внаслідок економічної кризи, та збільшенням на 23% тарифів Концерну РРТ  із січня 2009 року. 
 
«З огляду на незначну аудиторію регіональних та місцевих каналів у нічні години та особливості поширюваної у цей час інформації (переважно – художні фільми та розважальні програми), відсутність нічного мовлення не зашкодить доступу громадян до інформаційних, пізнавальних, культурологічних та дитячих програм, але дозволить істотно зменшити витрати на поширення сигналу (оплату послуг Концерну РРТ)», – ішлося у зверненні асоціації. НАМ також просила Нацраду під час перевірок відповідно виходити із реального обсягу мовлення, а не із обсягу, зазначеного в ліцензії. 
 
У відповідь Нацрада зазначила, що зміни в мовленні телерадіоорганізації мають право здійснювати відповідно до п. 4 ст. 35 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». У пункті, на який посилається Нацрада, йдеться про те, що при виникненні підстав для переоформлення ліцензії на мовлення ліцензіат зобов’язаний протягом 10 робочих днів подати до Національної ради заяву про переоформлення ліцензії. «На сьогодні звернення телерадіокомпаній з приводу надання тимчасового дозволу відсутні в Національній раді. У разі надходження таких звернень Національна рада буде розглядати їх окремо по кожній телерадіокомпанії», – зазначено у листі-відповіді. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18024
Читайте також
19.02.2009 17:00
«Телекритика»
37 507
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду