Андрій Курков виходить із Комісії з питань захисту моралі

23 Лютого 2009
13537
23 Лютого 2009
11:04

Андрій Курков виходить із Комісії з питань захисту моралі

13537
Андрій Курков виходить із Комісії з питань захисту моралі
Письменник Андрій Курков залишає Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі. Про це він повідомив «ТК». Заяву про вихід з комісії пан Курков напише на початку березня. «Я зараз відлітаю за кордон, повернуся на початку березня й подам заяву», – зазначив він. Андрій Курков за згодою був введений до складу комісії розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 червня 2008 року.
 
Причинами, що змусили пана Куркова відмовитися від членства в комісії на громадських засадах, він називає значну завантаженість громадськими обов’язками, а також скандальну експертизу книги Олеся Ульяненка «Жінка його мрії». «Мені дуже неприємною була ситуація з Ульяненком. Хоча я розумію, що це не зовсім провина комісії, а дурниця Клубу сімейного дозвілля”», – пояснив «ТК» Андрій Курков.
 
Нагадаємо, на початку лютого Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі визнала «порнографічною продукцією» новий роман лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Олеся Ульяненка «Жінка його мрії». Експертизу було проведено за зверненням видавців – харківського видавництва «Клуб сімейного дозвілля».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13537
Теги:
Читайте також
23.04.2011 11:44
Марія Матіос, «Дзеркало тижня. Україна»
22 968
02.03.2009 10:33
Тетяна Селезньова, Голос.UA
16 468
27.02.2009 10:25
Мар'яна Закусило
56 594
23.02.2009 11:55
Нина Краснова, Юрий Рыбачук, «Комментарии»
18 892
17.02.2009 16:56
Андрій Коваленко, «Буквоїд»
29 468
12.02.2009 20:38
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
62 693
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Хлопець-письменник
5546 дн. тому
Овва! Терміново пропоную на звільнене Курковим місце увести до складу НЕКЗСМ іншого дорослого пана, знаного своїми писучістю та дитячим обличчям - Кокотюху Андрія Батьковича. Він розвалить цю комісію набагато швидше, ніж вона сама себе.
ще кокотюсі
5546 дн. тому
А класно дружити з членами журі різноманітних конкурсів - завжди будеш "перемагати"... Чого, замість читання творів конкурсантів "євроформату" Курков поперся у "круїз" на захист Ульяненка? Разом їз Кокотюхою, якого, мабуть, у тому конкурсі не було... Тому нах тих "ображених"...
кокотюсі
5546 дн. тому
Ну, це тобі, Андрію краще знати
кокотюха
5546 дн. тому
Якби це був піар, книжка була б у магазинах. ЇЇ нема. НЕК справді не потрібна нікому. А Курков уміє писати книжки, які перекладають на десятки мов. Якщо хтось із авторів коментів образився, що його генільний рукопис десь там не переміг - проблема ображених. Знаєте, хто такі "ображені" за тюремною термінологією?
fgqa
5547 дн. тому
"Причинами, що змусили пана Куркова відмовитися від членства в комісії на громадських засадах, він називає значну завантаженість громадськими обов’язками" А що Курков взагалі вміє? Он, у конкурсі "Євроформат-2008" він голова журі, обіцяв до 1 грудня 2008 назвати переможців... Та й досі у номінації оповідання члени "комісії" мовчать, як партизани. Ото таке ставлення до не "своїх" авторів... Ганьба!
хтосю
5547 дн. тому
а що курков там може зробити? перестреляти всіх моралістів, коли вони зберуться на чергове засідання? цей орган нікому не потрібен, крім тих людей, які лоскочуть своє его на тих засіданнях
Що
5547 дн. тому
Хіба комісія може заборонити продаж книжки? Це просто потужний піар нового твору, то й усе.
хтось
5547 дн. тому
Вийти простіше за все! А от щось зробити... - Слаб??
андрій кокотюха
5547 дн. тому
Молодець! Закликаю інших членів комісії, крім Павла Мовчана, зробити те ж саме. Павло Мовчан - прикрий артефакт сучасної культури, тому його присутність у безрамотній НЕК цілком нормальна.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду