detector.media
18.02.2009 14:09
Розгляд справи за позовом ІТК проти Нацради зупинено, доки Нацрада офіційно не оприлюднить оголошення про позов
13 лютого відбулося попереднє засідання суду по справі щодо скасування рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення стосовно правил мовлення у дні жалоби за позовом Індустріального телевізійного комітету до Нацради. Про це «ТК» повідомили у прес-службі ІТК.
 
За результатами попереднього слухання було ухвалено зупинити розгляд справи та зобов’язати Нацраду офіційно опублікувати оголошення про оскарження рішення щодо правил мовлення у дні жалоби в «Офіційному віснику» або в газеті «Урядовий кур’єр». Після офіційного опублікування Нацрадою оголошення про оскарження рішення справу буде поновлено за клопотанням сторін чи суду.
 
«На попередньому засіданні суд з’ясував, що дане рішення є нормативно-правим актом і, у зв’язку з цим, згідно з указом Президента України “Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності”, потребує офіційного оприлюднення Нацрадою в “Офіційному віснику” або в газеті “Урядовий кур’єр”, але цього не було здійснено», – зазначила Галина Танчак, голова юридичного комітету ІТК та представник ІТК по даній справі у суді. Відтак, суд зобов’язав Нацраду офіційно оприлюднити оголошення про оскарження.
 
Позов проти Нацради ІТК подав 15 січня 2009 року до Київського окружного адміністративного суду. Через суд ІТК намагається скасувати рішення № 1101 «Про затвердження Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті» від 11 червня 2008 року.
 
Причинами позову, які викладені в позовних вимогах, є те, що, на думку позивача:
 
– ІТК був позбавлений права брати участь в розробці правил щодо мовлення у дні трауру, що є порушенням прав ІТК, визначених ст. 6 ЗУ «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» та статутом;                   
 
– це рішення прийняте без дотримання процедури його прийняття відповідно до ЗУ «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності»;
 
– рішення не набрало чинності, оскільки не оприлюднене у встановленому Законом поряду, а саме: шляхом опублікування в «Офіційному віснику» та у газеті «Урядовий кур'єр»;
 
– Нацрада не наділена повноваженнями визначати правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY