Експерти у Харкові засудили псевдомедіа

16 Лютого 2009
23769
16 Лютого 2009
10:12

Експерти у Харкові засудили псевдомедіа

23769
Експерти у Харкові засудили псевдомедіа
13 лютого 2009 року в рамках спецпроекту Ігоря Чайки «МедіаВарта. НеЕтичні питання» відбулося виїзне засідання – дискусія у прямому ефірі харківського телеканалу ОТБ (Харківської обласної державної телерадіокомпанії). Тема дискусії: «Нові медіа та псевдомедіа – в чому різниця для споживача? Інформація, агітація чи медіазброя?». Організатори проекту вибрали саме Харків, оскільки в цьому місті використання медіа як зброї в місцевих бізнес-конфліктах та з’ясування стосунків між політичними опонентами стало вже звичним явищем.
 
Гостями та учасниками харківської частини проекту стали Ігор Куляс - медіаконсультант, автор посібника з професійної етики та стандартів журналістики, Світлана Остапа - оглядач проекту «Детектор медіа», Роман Головенко – юрист Інституту масової інформації та представники місцевих ЗМІ. А також глядачі телеканалу ОТБ, на думку яких, подібна ситуація лише руйнує довіру до ЗМІ та дезорієнтує споживацьку аудиторію.
 
Найгострішу дискусію викликало питання створення у Харкові псевдомедійних структур з однаковими назвами, клонування медіапроектів і, як побічний ефект – напади на журналістів, що використовуються в подібних проектах виключно як «витратний матеріал».
 
Наступна програма проекту «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзне засідання» вийде в ефір 21 лютого у Мелітополі на телеканалі «МТВ +». Тема розмови: «Довіра до місцевих та загальнонаціональних ЗМІ».
 
Проект «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзна засідання», розпочатий наприкінці минулого року, здійснюється Студією медіа-проектів «Вартові демократії» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Він є продовженням документального циклу київського журналіста та режисера Ігоря Чайки, розпочатого у 2005 році і присвяченого стану та проблемам українських ЗМІ часів «новітньої історії»: фільми «Свобода «джинси»? Український контекст...», «Соло для медіа», «Обережно, «джинса»!», «Від атракції до шмельцу. Львівський віц», «Журналістські розслідування фактів корупції в Україні» (виробництво студії Time Production).
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду