detector.media
16.02.2009 10:12
Експерти у Харкові засудили псевдомедіа
13 лютого 2009 року в рамках спецпроекту Ігоря Чайки «МедіаВарта. НеЕтичні питання» відбулося виїзне засідання – дискусія у прямому ефірі харківського телеканалу ОТБ (Харківської обласної державної телерадіокомпанії). Тема дискусії: «Нові медіа та псевдомедіа – в чому різниця для споживача? Інформація, агітація чи медіазброя?». Організатори проекту вибрали саме Харків, оскільки в цьому місті використання медіа як зброї в місцевих бізнес-конфліктах та з’ясування стосунків між політичними опонентами стало вже звичним явищем.
 
Гостями та учасниками харківської частини проекту стали Ігор Куляс - медіаконсультант, автор посібника з професійної етики та стандартів журналістики, Світлана Остапа - оглядач проекту «Детектор медіа», Роман Головенко – юрист Інституту масової інформації та представники місцевих ЗМІ. А також глядачі телеканалу ОТБ, на думку яких, подібна ситуація лише руйнує довіру до ЗМІ та дезорієнтує споживацьку аудиторію.
 
Найгострішу дискусію викликало питання створення у Харкові псевдомедійних структур з однаковими назвами, клонування медіапроектів і, як побічний ефект – напади на журналістів, що використовуються в подібних проектах виключно як «витратний матеріал».
 
Наступна програма проекту «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзне засідання» вийде в ефір 21 лютого у Мелітополі на телеканалі «МТВ +». Тема розмови: «Довіра до місцевих та загальнонаціональних ЗМІ».
 
Проект «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзна засідання», розпочатий наприкінці минулого року, здійснюється Студією медіа-проектів «Вартові демократії» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Він є продовженням документального циклу київського журналіста та режисера Ігоря Чайки, розпочатого у 2005 році і присвяченого стану та проблемам українських ЗМІ часів «новітньої історії»: фільми «Свобода «джинси»? Український контекст...», «Соло для медіа», «Обережно, «джинса»!», «Від атракції до шмельцу. Львівський віц», «Журналістські розслідування фактів корупції в Україні» (виробництво студії Time Production).
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY