«Україна молода» опублікувала відповідь рідновірів на суперечливу публікацію стосовно свого лідера

12 Лютого 2009
5826
12 Лютого 2009
17:54

«Україна молода» опублікувала відповідь рідновірів на суперечливу публікацію стосовно свого лідера

5826
«Україна молода» опублікувала відповідь рідновірів на суперечливу публікацію стосовно свого лідера
12 лютого у «Україна молода» вийшла стаття «Гортаючи біографію Лева Силенка», публікацією якої редакція надала можливість висловити свою позицію послідовникам Рідної української національної віри (РУНВіри), засновником якої був згаданий Лев Силенко. Нагадаємо, раніше сповідники РУНвіри у листі до «ТК» висловлювали своє обурення фактами, викладеними у статті того ж видання «Помер засновник РУН–віри Лев Силенко» від 28 жовтня 2008 року.
 
Як повідомили «ТК» в редакції «УМ», значна затримка у публікації відповіді зумовлена була затримкою у її наданні самими представниками РУНВіри. За словами першого заступника головного редактора Дмитра Лиховія, видання пропонувало рідновірам викласти свою позицію для публікації ще у грудні, коли до редакції почали надходити обурені дзвінки. Однак відповіді на ці пропозиції протягом двох місяців так і не послідувало.
 
Натомість у п’ятницю, 6 лютого, та у понеділок 9 лютого під видавництвом «Преса України», де розміщується редакція «УМ», пройшов пікет рідновірів. Лише після нагадування з боку завідувача відділом релігії Ярослави Музиченко, у вівторок, 10 лютого, редакція отримала текст статті Святослава Войтка «Гортаючи біографію Лева Силенка», яка і вийшла друком 12 лютого.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5826
Читайте також
24.04.2009 16:53
Маша Томак, Олена Олійник, Тетяна Козирєва, «День»
11 090
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталія
5572 дн. тому
Іноді вони "прилипають" до партій чи громадських організацій і виконують доволі сумнівну місію
dbdbdbb
5572 дн. тому
ВРУН-Віристи - хворі люди, прости Господи.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду