Ігоря Яковенка звільнено з посади секретаря Спілки журналістів Росії

12 Лютого 2009
16080
12 Лютого 2009
15:19

Ігоря Яковенка звільнено з посади секретаря Спілки журналістів Росії

16080
Ігоря Яковенка звільнено з посади секретаря Спілки журналістів Росії
Повноваження секретаря Спілки журналістів Росії Ігоря Яковенка достроково припинені, повідомляє Newsru.com. Це рішення прийняла федеративна рада організації, обґрунтувавши його тим, що Яковенко не виконав рішення 8-го з’їзду СЖР щодо створення Центру розвитку ЗМІ. Секретарями Спілки журналістів було обрано Ірину Петровську та Леоніда Нікітінського.
 
На засіданні федеративної ради було зазначено, що «фактично Яковенко використовував ресурси Спілки журналістів Росії на користь приватних компаній, у яких він виступав як засновник або співзасновник». Сам Яковенко не був присутній на засіданні. За інформацією «ТК», зараз він перебуває за межами Російської Федерації.
 
Ігор Яковенко був генеральним секретарем СЖР у 1998 – 2008 роках. З весни 2008 року був обраний секретарем організації. Тоді ж проти перебування Яковенка на керівних посадах у спілці виступали лояльні до влади члени СЖР, закидаючи йому відверто опозиційну політичну позицію та співпрацю з опозиційними організаціями, що заважає спілці домовлятися із владою.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16080
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду