ICTV поки що відмовляється від «Амнезії» та спорту, щоб не скорочувати штат

11 Лютого 2009
12407
11 Лютого 2009
17:32

ICTV поки що відмовляється від «Амнезії» та спорту, щоб не скорочувати штат

12407
ICTV поки що відмовляється від «Амнезії» та спорту, щоб не скорочувати штат
Телеканал ICTV поки що відмовиться від дорогих проектів та спортивних трансляцій, аби зберегти кошти для оплати праці співробітників. Про це 11 лютого на зустрічі з журналістами повідомив генеральний директор каналу Олександр Богуцький.
 
 «Для руху вперед треба бути адекватними економічній ситуації у світі. Скорочення можуть бути, а можуть не бути, все залежить від економічної ситуації. Зараз їх немає, - зазначив він, коментуючи питання можливих скорочень на каналі. - Ми вже привели компанію у стан рівноваги. Інша справа, чи буде завтра гірше, чи краще». Як повідомляла «Детектор медіа», з початку року на ICTV було звільнено декількох працівників.
 
Також, за його словами, поки що канал не розроблятиме українську версію розважального формату «Амнезія», який придбав на початку минулого року. «У нас у новинах працює 70 чоловік, ми маємо корпункти по всій країні. Питання, що краще зробити  - розважальну програму вартістю 50-60 тисяч доларів, чи не звільнити 4 людей? Відповідь очевидна. Тому великі проекти будуть першими скорочені в ім’я збереження нормальних якісних зарплат працівників. Зрозуміло, що це дуже важливі проекти, але між «Амнезією» та іншими рішеннями, ми вибиратимемо економніші», - каже пан Богуцький.
 
Окрім цього, Олександр Богуцький наголосив на тому, що нестабільна економічна ситуація зумовлює складнощі у плануванні витрат на великі спортивні події  і прийнятті рішення щодо участі у тендері на трансляцію «Євро-2012». «Раніше все було дуже просто: рекламний ринок зростав на 30-40% щороку. Але у своїх розрахунках ми брали більш песимістичні цифри (наприклад, 20%)», - пояснив генеральний директор ICTV. Тому на сьогодні на каналі розмірковують над тим, скільки готові заплатити за подію, яка відбудеться у 2012 році. «Для каналу важливі спортивні події, але ми проти їх трансляції лише один раз. Тому «Євро-2012» - приклад системного рішення», - наголосив Олександр Богуцький. За його словами, у нинішній економічній ситуації для каналу важливішим є збереження корпунктів у регіонах, ніж «боротьба за те, хто покаже Кличків».
 
Також економічна криза вплинула на рекламну заповнюваність каналу, однак, на думку пана Богуцького, поки що не можна прогнозувати, наскільки внаслідок цього знизяться прибутки. «Січень ніколи не був показовим. Зараз, наприклад, середина лютого, наша заповнюваність виросла до 70%. Тобто найоптимістичніший прогноз - це збереження ринку минулого року у гривнях. Це означає, що в доларах він скоротиться у відповідності до курсу гривні», - сказав керівник ICTV.
 
 «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12407
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коллега
5527 дн. тому
Да ладно, Саша. Закончилась у вас лицензия, еще до кризиса. А вы так и не смогли сделать проект. Силенок не хватило, набирай кадры нормально. А сокращения то у вас в полный рост.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду