Одеська телекомпанія «Град» звинувачує помічника мера в нападі

30 Січня 2009
10667
30 Січня 2009
19:57

Одеська телекомпанія «Град» звинувачує помічника мера в нападі

10667
Одеська телекомпанія «Град» звинувачує помічника мера в нападі

30 січня 2009 року приблизно о 13:00 під час виконання своїх службових обовязків здійснено напад на   знімальну групу телерадіокомпанії «Град». Про це повідомляється у заяві телекомпанії, яку отримала «Детектор медіа», а також на персональному сайті директора телекомпанії Анатолія Балінова.

Як повідомляється, знімальна група у складі кореспондента Басюка Юрія Олексійовича та оператора Весилика Юрія Вікторовича знімала на Думській площаді Одеси людей, що «поспішали привітати мера Гурвіца» (із днем народження – ТК). Під час зйомки, стверджується у повідомленнях, на них здійснив напад помічник мера Ігор Хотін у присутності співробітника міліції. «Вони відібрали камеру у оператора та намагались відібрати мобільний телефон. На прохання про захист співробітник міліції не реагував. Пізніше камера була повернена у пошкодженому вигляді та без касети з відзнятими матеріалами» - говориться у повідомленні.

У коментарі «ТК» головний редактор ТРК «Град» Лариса Швець підтвердила цю інформацію та уточнила, що під час здійснення зйомки до журналістів підійшов працівник міліції і поцікавився, яку телекомпанію вони представляють. Кореспондент та оператор назвалися та пред’явили посвідчення, після чого до них підійшла «людина у штатському», силою відібрала камеру та понесла до будівлі міськвиконкому. За словами журналістів, у нападнику вони впізнали саме пана Хотіна.

Також пані Швець повідомила, що телекомпанія направила відповідні заяви до міліції, прокуратури та СБУ.

«ТК» стежитиме за розвитком подій та сподівається отримати коментар стосовно інциденту від протилежної сторони конфлікту.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10667
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Одессит
5573 дн. тому
Это тот самый Щеглов, который по указке Гурвица пытался ввести цензуру на Одесском интернет форуме. Это ж надо додуматься! Подробности здесь: http://forum.od.ua/showthread.php?t=122213 И это 21 век Украина (не Китай) и в городе, которым руководит близкий соратник Виктора Ющенко. А вы говорите свобода слова достижение Ющенко. Приезжайте в Одессу и посмотрите чего Ющенко с Гурвицем "достигли". И американцы еще Гурвицу дали титул "Герой демократии". Нада быть слепыми, чтоб таких "демократов" к героям причислять.
Константинов
5573 дн. тому
В тот же день на площади нападению подвергся фотокорр журнала "Таймер" - Мужчина с виду бизнесмен или высокопоставленный чиновник выхватил у журналиста камеру и потребовал, угрожая физической расправой, стереть его фотографию. Корреспондент был вынужден подчиниться. К счастью, еще один снимок этого товарища оказался у коллег из издания «Думская.Net». Как выяснилось, это владелец компании “Алми” и одесской “Копейки” Александр Шаргородский. Начальник управления информации горсовета Эдуард Щеглов от комментариев, как всегда, отказался.
БлокПост
5574 дн. тому
Так там еще и Убирия замешан. Это Ваха, который друг детства Севы Могилевича. Это у Гурвица окружение такое. Союз гебешников и авторитетов. Так что этот соратник Ющенко лучше всех к возвращению 90-х подготовился.
СБУ
5574 дн. тому
Директор АНТАРКТИКИ В.Кравченко был тоже убит, если кто не помнит.
СБУ
5574 дн. тому
Джерело інформації : http://gurvic.at.ua/publ/1-1-0-16
СБУ
5574 дн. тому
Хотин Игорь Михайлович (Иванович) проживая на улице Тенистая поддерживал тесные, дружеские отношения с некими знаменитыми в уголовном мире братьями Арчаковы (Беслан убит, Абу депортирован в Россию) и по странным обстоятельствам проживали на одной лестничной клетке с одним из братьев, который во время проведения на квартире обыска отсиживался в квартире Хотина И. М. по странным обстоятельствам в Илличовском рыбном порту при прямом участии Хотина И.М. было организованная некая фирма "АЙГАЗ" учредитель Гарбуз убит, Левенчук продолжительное время скрывался от Украинского правосудия, найден и депортирован с Италии в Украину- отдыхает в СИЗО, а начальник службы безопасности в фирме "АЙГАЗ" один из братьев Арчаковых близкий соратник уважаемого гражданина Хотина И.М. Но приключения нашего уважаемого на этом не заканчиваются, оказывается у него тесная дружба с бывшей начальницей налоговой инспекции Приморского района города Одессы которую хотели привлечь к уголовной ответственности в знаменитые времена правления Эдуарда Гурвица, но у ней стало плохо с сердцем и её поместили в одну из городских больниц, где проявил смекалку все тот же Хотин И.М. некто не знал или не хотел знать, что есть сестра близнец которую успешно поменял местами Хотин И.М. и уголовное дело пылится, и самое интересное на него тоже.Но приключения и на этом не заканчиваются, в Одессе же была фирма "Пассаж" где директор- жена Хотина И.М. и напару эту фирму "молодожены" быстро решили разорвать, шумное было дело, а итога нет до сих пор.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду