detector.media
30.01.2009 19:57
Одеська телекомпанія «Град» звинувачує помічника мера в нападі

30 січня 2009 року приблизно о 13:00 під час виконання своїх службових обовязків здійснено напад на   знімальну групу телерадіокомпанії «Град». Про це повідомляється у заяві телекомпанії, яку отримала «Детектор медіа», а також на персональному сайті директора телекомпанії Анатолія Балінова.

Як повідомляється, знімальна група у складі кореспондента Басюка Юрія Олексійовича та оператора Весилика Юрія Вікторовича знімала на Думській площаді Одеси людей, що «поспішали привітати мера Гурвіца» (із днем народження – ТК). Під час зйомки, стверджується у повідомленнях, на них здійснив напад помічник мера Ігор Хотін у присутності співробітника міліції. «Вони відібрали камеру у оператора та намагались відібрати мобільний телефон. На прохання про захист співробітник міліції не реагував. Пізніше камера була повернена у пошкодженому вигляді та без касети з відзнятими матеріалами» - говориться у повідомленні.

У коментарі «ТК» головний редактор ТРК «Град» Лариса Швець підтвердила цю інформацію та уточнила, що під час здійснення зйомки до журналістів підійшов працівник міліції і поцікавився, яку телекомпанію вони представляють. Кореспондент та оператор назвалися та пред’явили посвідчення, після чого до них підійшла «людина у штатському», силою відібрала камеру та понесла до будівлі міськвиконкому. За словами журналістів, у нападнику вони впізнали саме пана Хотіна.

Також пані Швець повідомила, що телекомпанія направила відповідні заяви до міліції, прокуратури та СБУ.

«ТК» стежитиме за розвитком подій та сподівається отримати коментар стосовно інциденту від протилежної сторони конфлікту.

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY