Procter & Gamble повертається на телебачення

30 Січня 2009
7355
30 Січня 2009
18:31

Procter & Gamble повертається на телебачення

7355
Procter & Gamble повертається на телебачення
Найбільший рекламодавець в Україні та світі компанія Procter & Gamble із лютого повертається на українське телебачення. За деякими даними, рекламні ролики брендів компанії з’являться як мінімум в ефірі тих каналів, які працюють з будинками продажів «Сфера-ТВ» та Maxximum Advertising.
 
У п’ятницю 30 січня компанія також спілкувалася із представниками комерційного відділу «1+1». Чим скінчилися переговори – наразі невідомо. «Ми повертаємося на телебачення, але на які саме канали – поки що сказати не можу, оскільки не всі договори підписані. Слідкуйте за ефіром», - повідомила «Детектор медіа» керівник відділу корпоративного маркетингу Procter&Gamble Ольга Козирєва.
 
Нагадаємо, в інтерв’ю «Детектор медіа» пані Козирєва заявляла, що компанія буде змушена зменшити рекламну підтримку своєї продукції у 2009 році.
 
Procter & Gamble стояв на чолі великих рекламодавців, які наполягали на значній дефляції цін на телевізійну рекламу. Станом на кінець січня йому не вдалося домовитися із найбільшими рекламними майданчиками – каналами груп «Інтер» та Віктора Пінчука. Вочевидь, «Сфера-ТВ», Maxximum Advertising та, можливо, «1+1» погодилися на дуже лояльні, дешеві умови розміщення, що може додати їм рекламних доходів, проте навряд чи сприятливо вплине на ринок загалом (канали змушені демпінгувати значно більше, ніж якби вони консолідувалися та втримали ціни).
 
2008 року аналогічна ситуація з Procter & Gamble спостерігалася в Росії. Тоді рекламодавець назвав розцінки Первого канала, встановлені групою «Відео Інтернешнл», неприйнятно високими – і до літа не розміщувався на цьому телеканалі. На результатах його продажів це не відбилося – принаймні, вони не впали і навіть покращилися. Проте сукупна частка «Інтерів» та «Четвірки» в Україні набагато більша за частку Первого канала в Росії (близько 70%).  
 
Минулого року Procter & Gamble був беззаперечним лідером серед рекламодавців українського телебачення, закупивши понад 100 тис.WGrp. (з детальнішим оглядом ринку можна ознайомитися тут). Тепер, за припущеннями сейлз-хаусів, він посяде 4-5 місце.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7355
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
да уж....
5571 дн. тому
а где они купят 100 000 рейтингов при такой конфигурации и цене..... не думаю что у этих домов продаж они купили не НПР, тем более что плюсы демпингуют!!!! вот если бы Дома продаж действительно выдержали позицию ценовую 2008 года хотя бы в гривнах - 20%, то возможно тогда и Проктер задумался !а когда большая кровать тянет одеяло на себя... то всем другим каналам приходится опускаться что бы взять бюджеты хоть какие и дать цену рекламодателю приблизительно ЖЕЛЕНУЮ!!! поэтому кровать может остаться с одеяльцем! черезмерная жадность штука хорошая , но опастная!!!!
АССЬ
5572 дн. тому
Ну и гембель у этого прокторв... киевские маланцы возвращаются из брусселя...отвечаю за базар как человек бивший на йихних маланских оргиях на дарнице....Если хто не видил живых масонов до того как мы их погромим обратите внимание на их СТАРИКА НА ЛУНЕ в корпоративной символике
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду