Юристи УАВПП розробили рекомендації щодо вживання іноземних мов у рекламі

30 Січня 2009
5572
30 Січня 2009
10:38

Юристи УАВПП розробили рекомендації щодо вживання іноземних мов у рекламі

5572
Юристи УАВПП розробили рекомендації щодо вживання іноземних мов у рекламі
Юридичний медіа-комітет Української асоціації видавців періодичної преси у складі 19 медіаюристів розробив рекомендації щодо уникнення конфліктів з контролюючими органами при використанні іноземних мов у рекламі. Документ було розроблено на засідання Юридичного медіа-комітету 29 січня.
 
В процесі обговорення учасники одностайно дійшли висновку щодо недосконалості чинного законодавства про мову. Також було сформовано ряд рекомендацій для ЗМІ щодо виходу з конфліктних ситуацій у питаннях використання іноземних мов у рекламі.
 
Представники видавничих компаній обмінялись досвідом проведення конкурсів в цілях реклами, а також інших важливих особливостей правозастосування та дотримання вимог законодавства. Особливо активною була дискусія щодо визначення (ідентифікації) реклами, у тому числі було запропоновано ряд правових позицій щодо тлумачення спірних питань - зокрема визначення понять «анонс» та «прес-реліз» та можливості віднесення їх до категорії «реклама».
 
Учасники ЮМК та експерти з медіа права висунули ряд пропозицій щодо внесення змін до чинного законодавства та домовились співпрацювати з метою вдосконалення правової бази, яка регулює діяльність друкованих ЗМІ. У тому числі, було запропоновано розглянути спірні питання Закону України «Про рекламу».
 
На засідання ЮМК був запрошений експерт - Олег Кобельков, начальник відділу контролю реклами Департаменту споживчої політики та реклами, Держспоживстандарту. Олег Кобельков зробив ґрунтовну доповідь щодо особливостей здійснення державного контролю за рекламою та запропонував юристам видавництв друкованих ЗМІ способи вирішення правових колізій, що виникають у зв’язку з розміщенням реклами у друкованих ЗМІ.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5572
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду