Олександр Мороз: слідство ще досі не визначило ролі Кучми та Литвина у загибелі Ґонґадзе

28 Січня 2009
12150
28 Січня 2009
11:51

Олександр Мороз: слідство ще досі не визначило ролі Кучми та Литвина у загибелі Ґонґадзе

12150
Олександр Мороз: слідство ще досі не визначило ролі Кучми та Литвина у загибелі Ґонґадзе

27 січня лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз виступив із заявою, в якій піддав критиці хід розслідування справи про загибель Георгія Ґонґадзе. Текст заяви розміщено на сайті СПУ російською мовою.

Олександр Мороз, зокрема, відмічає, що слідство замість розслідування справи «недолуго маскує відсутність результатів». Він наводить список питань, на які «досі немає відповіді», зокрема:

 
- хто віддав розпорядження перепоховати вбитого журналіста під Таращею?

- хто розпорядився вилучити тіло Ґонґадзе з моргу Таращанської лікарні, і за чиїм розпорядженням воно було вивезене до Києва?

- чому прокуратура використовувала завідомо неправдиві версії та чинила перепони проведенню судово-медичної експертизи?

- хто несе відповідальність за зникнення обвинуваченого по справі Ґонґадзе О. Пукача з-під підписки про невиїзд?

- хто несе відповідальність за смерть заарештованого І. Гончарова, учасника банди кілерів – діючих співробітників міліції, котрий помер прямо у судовому ізоляторі, та був, у порушення всіх правил, кремований без проведення експертизи?

- чому не проведена додаткова експертиза по справі про загадкове самогубство міністра МВС Ю. Кравченка, котрий начебто покінчив життя самогубством двома пострілами в голову, що було поставлено під сумнів рядом українських експертів?

 

Олександр Мороз також наголошує, що Георгій Ґонґадзе не був бізнесменом або політиком, не вів розслідувань та не мав жодних значних фінансових боргів. Відтак причиною вчинення вбивства могло бути лише політичне замовлення. Голова Соцпартії також відзначає, що слідство донині не визначило ролі колишнього президента Леоніда Кучми, його тодішнього помічника Володимира Литвина та інших посадових осіб у загибелі Ґонґадзе, і називає справу журналіста тестом «на дієздатність не лише українського правосуддя, але й демократії в цілому».

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду