Кременчуцький журналіст звернеться до прокуратури за перешкоджання журналістській діяльності з боку судді

28 Січня 2009
24664
28 Січня 2009
11:42

Кременчуцький журналіст звернеться до прокуратури за перешкоджання журналістській діяльності з боку судді

24664
Кременчуцький журналіст звернеться до прокуратури за перешкоджання журналістській діяльності з боку судді

Суддя Автозаводського районного суду міста Кременчука (Полтавська область) Сергій Нестеренко 27 січня заборонив присутність на відкритому процесі журналіста Миколи Фельдмана – голови Кременчуцької незалежної медіа-профспілки, члена Громадської ради при УМВС України в Полтавській області. Про це повідомляє сайт «Майдан».

«Детектор медіа» Микола Фельдман повідомив, що прийшов на розгляд адміністративної справи за позовом приватного підприємства «Автотехекспорт Кременчук» проти Кременчуцької міської ради. Його попросив бути присутнім на засіданні юрист-представник підприємства. «Я прийшов на судове засідання, але суддя вказав мені на двері. Я сказав, що журналіст і маю право перебувати, проте його ці аргументи не влаштували. Суддя просто взяв мене під руку і виставив за двері», – розповів пан Фельдман. Він не знає, чому Сергій Нестеренко не хотів бачити його в залі, але зазначає, що цей суддя відомий у Кременчуці «не зовсім адекватною поведінкою». «Перед цим він юристу, який мене запросив, погрожував порушенням кримінальної справи тільки за те, що той сказав, що подасть апеляцію. Суддя назвав це тиском на суд», – зазначає керівник медіа-профспілки.

Наразі журналіст пишу заяву до прокуратури. За його словами, звернення базується на статті 171 Кримінального кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність за умисне перешкоджання законній журналістській діяльності. «Я знаю, що немає конкретної практики порушення кримінальних справ за цією статтею. Проте я консультувався з правозахисниками, які розповіли, що був досвід заяви до прокуратури на одного луганського суддю. І хоча справа кочувала по різним інстанціям по колу, саме звернення мало виховний характер на суддю», – каже Микола Фельдман.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24664
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5573 дн. тому
Так. Фельдман то ніколи журналістом не був....Він очолює т.зв. Незалежну(від якої нічого не залежить) організацію..Та підробляє пре-секретарем партій....
ne novyna
5573 дн. тому
Pane Feldmane! Prykryvatysia wurmalistskym posvidchenniam dlia vyriwennia biznesovys sprav tew ne e duwe profesiyno...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду