ГоловКРУ нарахувало фінансових порушень в НТКУ на 38,5 млн гривень

27 Січня 2009
13351
27 Січня 2009
13:32

ГоловКРУ нарахувало фінансових порушень в НТКУ на 38,5 млн гривень

13351
<strong>ГоловКРУ нарахувало фінансових порушень в НТКУ на 38,5 млн гривень</strong>
Головне контрольно-ревізійне управління України провело в другому кварталі 2008 року ревізію фінансово господарської діяльності Національної телекомпанії України за період з 1 січня 2006 року по 1 квітня 2008 року, тобто за час перебування на посаді президента НТКУ Віталія Докаленка (призначено 26.10.2005 - звільнено 19.02.08). Результати ревізії ГоловКРУ повідомила лише щойно. 
 
За більш, ніж два роки, ревізори нарахували в НТКУ фінансових порушень на суму 38 млн. 526 тис. 200 грн. У результатах перевірки зазначається, що НТКУ порушила низку законів і нормативно-правових актів (наприклад, Кодекс законів про працю, податкове законодавство, закон «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» тощо), у тому числі перевищила граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, обладнання, мобільних телефонів і комп’ютерів. 
 
Екс-президент НТКУ Віталій Докаленко не коментує результати фінансової перевірки. 
 
Інформацію щодо порушень податкового законодавства направлено до Державної податкової інспекції в Шевченківському районі Києва. Матеріали ревізії для надання належної кваліфікації порушень і визначення відповідальних осіб передано до Генпрокуратури України. 19 листопада 2008 року ГПУ повідомила ГоловКРУ про те, що перенаправила документи до прокуратури Києва. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13351
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мария
5587 дн. тому
Интересно, а сколько насчитают этому руководству финансовых нарушений!?! Об этом можна только догадываться... Ведь там пахнет уже не фордами, а мерсами и т.д.!!!
глядач
5588 дн. тому
А, не подобається неукраїнцям нинішній Перший! Яка разюча різниця між тим, що було, і тим, що є нині. НТКУ стає справді українським. Ілащуку вдячність хоча б за те, що попер з ефіру пройдисвіта Гордона. На жаль, там залишається ще немало таких гондонів, вибачте гордонів. Але крок за кроком, думаю, ситуація змінюватиметься. А щодо Ілащука: чоловік створив яскраві справді українські документальні фільми. Очевидно недругів непокоїть не професіоналіз Ілащука, а його відкрита проукраїнськість.
леся ганжа - допитливому
5588 дн. тому
шановний допитливий, попросіть ввічливо і вибачтеся, і я тоді я вам розповім, звідки інформація - офіційна, з печаткою і підписом. волієте хамити - доведеться додумуватися самому.
Допитливий
5588 дн. тому
Судячи з того, що у статтю внесли доповнення щодо термину правління Докаленка, телекритичні дописувачі таки читають коментарі невеличкої кількості відвідувачів сайту. ЗВІДКИ У ВАС ТАКА ІНФОРМАЦІЯ? Якщо відповідаєте за свої слова, дайте посилання або копію документу. Не будьте асенізатором.
Клуб поклонников
5588 дн. тому
Про "Шарманку" и Арт-Мюзик, знающие вы наши, у безвременно ушедшей Мозговой спросите! Она до сих пор этой "жестью" занимается! А Докаленко и не надо становиться чище, к нему ваше дерьмо не прилипает!
Клубу поклонников Докаленко
5588 дн. тому
О, какая компания собралась! Знать бы фамилии... А не расскажете ли, коллеги, а скока бюджетных миллионов ваш кумир потратил на Золотую Шарманку, и шо это за шарашкина контора Арт Мюзик, а? И это только один бриллиант из закромов вашего "неангела". А сколько он людей выжил со студии - причем выжил нагло, хамски и незаслуженно! И речь не идет про бездельников и пенсионеров! А сколько загубил проектов, сколько людей безнадежно оббивали пороги, надеясь реализовать полезные зрителю проекты... И бездарность Илащука тут не при чем - от этого Докаленко чище не станет. Единственное, что факт - на этой должности любой станет подонком.
НТКУ
5588 дн. тому
Из всех президентов НТКУ рулил нормально только Докаленко, хотя он не ангел. Илащук говорящая голова, который сам никогда ничего не сделал нормального и достойного в телевидении, только и ждёт когда же ему принесут в конвертах бабки!
Совесть
5589 дн. тому
Комплексы неполноценности всегда будут толкать кучку дегенератов от телевидения (Илащук иже с ним) на разбрызгивание производимого ими кала только потому, что им никогда не подняться до уровня Докаленко. Год прошел, а они ничего не сделали на НТКУ, еще и угробили часть проектов. Даже аппаратуру, ржавеющую на складе, не в состоянии запустить. Бездарности.
фальсификаторам
5589 дн. тому
Эй! Уроды! Указ о снятии Докаленко подписан 19.02.08! И все нарушения, которые были найдены - это уже другой ДЕЯТЕЛЬ. Илащук сделал под себя новый Мерседес, а при Докаленко на НТКУ БЕСПЛАТНО для новостей передали 9 Фордов!
:)
5589 дн. тому
Видел я єто заключение , автомобили куплены за 1 грн (форды) - что является нарушением :) а главное нарушение на 38 000 000 грн, это то что рукводство не имело прав платить вообще никаких премий сутрудникам. Надо ж как то аргументировать чего сейчас нельзя премий платить
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду