Черкаські кондитери збираються судитися із замовником соціальної реклами «ЦукЕрка»

23 Січня 2009
17072
23 Січня 2009
11:12

Черкаські кондитери збираються судитися із замовником соціальної реклами «ЦукЕрка»

17072
Черкаські кондитери збираються судитися із замовником соціальної реклами «ЦукЕрка»
Черкаська кондитерська компанія «Меркурій» (ТМ «Рокс») стверджує, що падіння її продажів пов’язане з розміщенням білбордів «ЦукЕрка», і має намір судитися. Про це повідомляє газета «Экономические известия».
 
Білборди «ЦукЕрка» розміщені в рамках соціальної рекламної кампанії з протидії недобросовісній рекламі та просуванню нездорової їжі. В Україні глобальна кампанія стартувала наприкінці минулого року, її проводить організація «Спільнота споживачів і громадські об’єднання», що фінансується Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН.

Після розміщення білбордів продажі льодяників «Рокс» черкаської кондитерської компанії «Меркурій» упали на 30%. «Мы стали получать письма от наших покупателей с вопросом, почему именно наша конфета оказалась на этих плакатах», – розповів журналісту «ЭИ» заступник директора зі збуту та маркетингу ТОВ «Кондитерська фабрика “Меркурій”» Борис Балацький. За його словами, компанія має документи, які підтверджують, що в соціальній рекламі використані саме льодяники ТМ «Рокс».
 
«Меркурій» уже направила листи до представника ООН в Україні, у Європі, в комітети Верховної Ради, у компанії, які займаються розміщенням цих білбордів. Пан Балацький стверджує, що керівник проекту «Спільнота споживачів і громадські об’єднання» Клавдія Максименко відмовилася від зустрічі з керівництвом кондитерської фабрики. У листах виробник закликає зняти білборди «ЦукЕрка», а якщо соціальний рекламодавець цього не зробить, компанія буде змушена звернутися до суду.
 
Як заявили у «Спільноті споживачів і громадські об’єднання», «Меркурій» намагається вирішити питання зняття білбордів через Антимонопольний комітет України. За словами експерта з моніторингу та інформації спільноти Марії Савченко, ніхто до суду поки що не звертався. На її думку, подібні позови безперспективні. А падіння продажів «Меркурія» не пов’язане з білбордами «ЦукЕрка», яких розміщено усього 100-150 одиниць по всій Україні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17072
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду