detector.media
23.01.2009 11:12
Черкаські кондитери збираються судитися із замовником соціальної реклами «ЦукЕрка»
Черкаська кондитерська компанія «Меркурій» (ТМ «Рокс») стверджує, що падіння її продажів пов’язане з розміщенням білбордів «ЦукЕрка», і має намір судитися. Про це повідомляє газета «Экономические известия».
 
Білборди «ЦукЕрка» розміщені в рамках соціальної рекламної кампанії з протидії недобросовісній рекламі та просуванню нездорової їжі. В Україні глобальна кампанія стартувала наприкінці минулого року, її проводить організація «Спільнота споживачів і громадські об’єднання», що фінансується Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН.

Після розміщення білбордів продажі льодяників «Рокс» черкаської кондитерської компанії «Меркурій» упали на 30%. «Мы стали получать письма от наших покупателей с вопросом, почему именно наша конфета оказалась на этих плакатах», – розповів журналісту «ЭИ» заступник директора зі збуту та маркетингу ТОВ «Кондитерська фабрика “Меркурій”» Борис Балацький. За його словами, компанія має документи, які підтверджують, що в соціальній рекламі використані саме льодяники ТМ «Рокс».
 
«Меркурій» уже направила листи до представника ООН в Україні, у Європі, в комітети Верховної Ради, у компанії, які займаються розміщенням цих білбордів. Пан Балацький стверджує, що керівник проекту «Спільнота споживачів і громадські об’єднання» Клавдія Максименко відмовилася від зустрічі з керівництвом кондитерської фабрики. У листах виробник закликає зняти білборди «ЦукЕрка», а якщо соціальний рекламодавець цього не зробить, компанія буде змушена звернутися до суду.
 
Як заявили у «Спільноті споживачів і громадські об’єднання», «Меркурій» намагається вирішити питання зняття білбордів через Антимонопольний комітет України. За словами експерта з моніторингу та інформації спільноти Марії Савченко, ніхто до суду поки що не звертався. На її думку, подібні позови безперспективні. А падіння продажів «Меркурія» не пов’язане з білбордами «ЦукЕрка», яких розміщено усього 100-150 одиниць по всій Україні.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY