Сьогодні має бути оголошено про купівлю Evening Standard Олександром Лебедєвим

21 Січня 2009
19004
21 Січня 2009
12:54

Сьогодні має бути оголошено про купівлю Evening Standard Олександром Лебедєвим

19004
Сьогодні має бути оголошено про купівлю Evening Standard Олександром Лебедєвим
Російський бізнесмен і політик Олександр Лебедєв успішно завершив переговори з британською медіа-компанією Daily Mail & General Trust (DMGT) стосовно купівлі газети Evening Standard, повідомляє Guardian. Очікується, що DMGT офіційно оголосить про укладення угоди пізніше.
 
Як повідомляється, за умовами угоди до Лебедєва має перейти 75% Evening Standard. Ціну угоди називають в 1 (один) фунт стерлінгів (Останнім часом видання було збитковим, щорічні збитки DMGT від утримання Evening Standard оцінювалися у 10 мільйонів фунтів). Ще 25% видання перейдуть до Associated Newspapers, дочірньої компанії DMGT. Очікуються скорочення персоналу та зміни у топ-менеджменті. Ендрю Муллінс, директор-розпорядник Evening Standard, стане головою видання (CEO), а його посаду займе Саймон Девіс, котрий до цього був директором з реклами. Сам Олександр Лебедєв планує створити при виданні редколегію у складі знаменитих осіб, таких як Тоні Блер та особистий друг Лебедєва Михайло Горбачов.
 
Також вчора стало відомо, що син Олександра Лебедєва Євген у грудні заснував у Великобританії холдингову компанію Evening Press Ltd. Газета Guardian припускає, що керівництво Evening Standard Лебедєв здійснюватиме саме через цю компанію.
 
Guardian називає угоду «моментом вододілу» для британської преси, яка потерпає від кризи: вперше серйозне британське видання буде продано росіянину.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19004
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
5583 дн. тому
Купив за 1 (Один) фунт!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду