Оргкомітет «7 чудес України» звинувачує Мінприроди у крадіжці інтелектуальної власності

20 Січня 2009
6627
20 Січня 2009
15:19

Оргкомітет «7 чудес України» звинувачує Мінприроди у крадіжці інтелектуальної власності

6627
Оргкомітет «7 чудес України» звинувачує Мінприроди у крадіжці інтелектуальної власності
Оргкомітет загальнонаціональної акції «7 чудес України» звинувачує Міністерство охорони навколишнього природного середовища України у крадіжці інтелектуальної власності, а саме використанні бренду акції при виданні книги «Це моя Україна». Про це повідомляє прес-служба оргкомітету акції.
 
Зокрема, в заяві оргкомітету йдеться про те, що Міністерство скористалося результатами цієї акції та видало за бюджетні кошти книгу «Це моя Україна» без жодного узгодження чи навіть інформування ініціаторів та організаторів акції «7 чудес України». Крім того, за цією ж інформацією, права на використання бренду, інформації, концепції та матеріалів акцій «7 чудес України» та «7 природних чудес України» належать Благодійному фонду «Справедлива країна».
 
«Видання оформлене в стилі та з використанням бренду 7 природних чудес України”, до якого Міністерство не має жодного відношення. Упорядники цієї книги інформують про проведення акції та розміщують інформацію, фрагментами взяту з офіційного сайту акції http://7chudes.in.ua», – наголошується в заяві.
 
Тим часом Світлана Арідова, заступник начальника Управління комунікацій Мінохорони природного середовища, в коментарях «ТК» зауважила, що Міністерство посприяло у видані фотоальбому «Це моя Україна» з метою популяризації природних об’єктів, що стали переможцями акції. «На жаль, це було спряйнято організаторами акції “7 природних чудес світу” як посягання на інтелектуальну власність. Я не вбачаю в цьому жодних посягань на інтелектуальну власність організаторів акції і закликаю не вносити розбрат в охорону природи і спільно робити одну справу – любити й оберігати нашу спільну землю», – зазначила пані Арідова.
 
Нагадаємо, що акція «7 природних чудес України» тривала з листопада 2007-го по серпень 2008 рр. Цей проект як другий етап акції «7 чудес України» був реалізований Миколою Томенком і Фондом «Справедлива країна».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6627
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
не депутат
5579 дн. тому
Томенко ніяк не натішиться своєю цяцькою. в усіх згадках про національні надбання, яких нарахував 7, вбачає посягання на свою власність. Таке враження, що він їх створив. Очевидно, чоловік на цьому заробляє. Правоохоронні органи поцікавилися б, до речі. Апетити в Томенка справді неабиякі, він не проти загарбати ці 7 чудес. Може, туристам і відвідувати ці місця без дозволу Томенка не можна? Чи може він збирає пінку з екскурсій? Журналісти, де ви? Зробіть розслідування.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду