Микола Томенко сподівається зменшити політизованість суспільства за допомогою «7 чудес України»

6 Червня 2007
4923
6 Червня 2007
16:53

Микола Томенко сподівається зменшити політизованість суспільства за допомогою «7 чудес України»

4923
Микола Томенко сподівається зменшити політизованість суспільства за допомогою «7 чудес України»

Сьогодні на прес-конференції у  прес-центрі «Главред-Медіа» заступник голови Верховної Ради V скликання Микола Томенко наголосив на важливості формування іміджу України і закликав ЗМІ взяти участь у цьому процесі. 

 

За його словами, останні політичні події у державі суттєво зашкодили іміджу України: «Саме тому цей рік може стати роком відкритих дверей в Україну. Ми маємо сьогодні впорядкувати всю систему нашого внутрішнього туризму для того, щоб зробити її привабливою та економічно прибутковою». 

 

Саме з цією метою Томенко ініціював проведення акції «7 чудес України», яка має на меті привернути увагу громадян та ЗМІ до найбільш значимих памяток української історії та культури. В межах цієї акції кожна з областей України подає список із переліком власних пам’яток, і вже з них інтернет-, sms- та експертним голосуванням визначатимуть переможців: «Ми практично завершили першу частину конкурсу, де обласні оргкомітети подали нам претендентів на номінацію “7 чудес України”. 7 липня, на Івана Купала, в Софіївці оргкомітет визначить 21 номінант. А 21-го серпня будуть визначені сім чудес України».  

 

Микола Томенко повідомив, що партнером акції став канал ICTV: «Днями ICTV розпочне трансляцію соціальної реклами, яку, я сподіваюся, підтримають інші телеканали, під гасломЗнайди 7 чудес України». Крім телеканалу, партнерами конкурсу стануть УНІАН, журнал «Мандри» та Національна радіокомпанія України. 

 

Також Микола Володимирович обіцяє, що проведення акції відбудеться без передвиборчих гасел партій: «Цей проект виразно непартійний. Виборча кампанія розпочнеться після 24-го серпня. Червень, липень, серпень ми використаємо для цього». 

 

Окрім того, він висловив сподівання, що привернення уваги ЗМІ до культурних пам’яток покращить ситуацію із заполітизованістю українського телебачення: «Я вважаю ненормальним, коли третина населення країни о 2-3-й годині ночі спілкуються не про кохання, дивляться “Свободу слова”». 

 

Ще одним компонентом позитивного іміджу України, на думку Томенка, має стати створення анімаційного фільму з історії України: «Росія зараз руками наших рекламістів і телевізійників робить “Историю государства Русского”. Це робиться на замовлення Росії, тому й акценти розставлені у відповідності до позиції РФ. Днями я говорив із Владом Ряшиним, його компанія (“Стар-медіа”. – ТК) запропонує українським каналам зняти 300-серійний анімаційний серіал. Я підтримав цю ініціативу. 300 серій популярної історії буде успішнішим за 30 пам’ятників на території України». 

 

Також Микола Томенко порадив Віктору Ющенку сприяти створенню просвітницьких програм із української історії: «Краще би Президент замість того, щоб видавати укази про побудову пам’ятників, попросив комерційні канали зробити просвітницькі програми, нормальні документальні фільмі про історію».  

 

Наталія Данькова, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4923
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду