«Життя красиве, коли кольорове…»

19 Січня 2009
3623
19 Січня 2009
10:52

«Життя красиве, коли кольорове…»

3623
«Життя красиве, коли кольорове…»
 В одній з надрукованих «Детектор медіаю» заміток автор звертав увагу на вражаючу одноманітність кольорової гами в оформленні мікрофонів дніпропетровських телеканалів. Матеріал так і називався - «Кольорове оформлення мікрофонів дніпропетровських телеканалів вражає вбивчою одноманітністю ». 
 
« Здається, у дизайнерів та інших відповідальних за креатив співробітників місцевих телекомпаній, зокрема тих, в чию компетенцію входить оформлення мікрофонів, вичерпався весь творчий потенціал , - йшлося в матеріалі. - Тепер що не мікрофон, то обов'язково біло-синій, ніби інших коль о рів в природі не існує!
 
Це ж, зрештою, не цікаво, коли всі мікрофони виконані однаково - в біло-синіх тонах і різняться лишень цифрами або буквами - логотипами каналів: ДОДТРК, "9 канал", "11 канал", "34 канал" . Причому логотипи обов'язково білі, а фон неодмінно синій і в жодному разі не навпаки » .
 
В той же час у статті висловлювалося побажання-пропозиція: «От якби ж хтось здогадався хоча б замість білого нанести жовтий. І вже було б оригінальніше, веселіше та й патріотичніше. Чи така кольорова сполука, на відміну від біло-синьої з додаванням червоного, не шанується? ».
 
Незабаром серед коментарів під статтею з’явилися наступні (орфографію збережено):
 
« Фёдоров Владимир * // 25.09.2008 14:49:57
Один умный философ когда-то сказал: "Ведь у павлинов люди видят злые, не красоту, а ноги их кривые." Это выражение полностью соответствует жизни и поведению Мазура.
:) // 25.09.2008 02:42:30
Шилова, якщо це справді ти - то помовчала б... Мікрофон пошарпаний. Ну, змінити мікрофони важче ніж торгувати авто та нерухомістю... А у кого брудні ручки - не тобі оцінювати.
Шилова Виктория * // 22.09.2008 15:49:10
Какие все умные просто.....Делом каким нибудь займитесь умники. Ипрочь свои грязные ручонки от ДОДТРК »
 
 
Нещодавно ж, за декілька місяців після появи публікації, на одній з прес-конференцій побачив новий дизайн мікрофону Дніпропетровської ОДТРК – виконаний якраз в пропонованій автором критичної замітки гамі. Тепер він вигідно вирізняється від інших, нова синьо-жовта сполука кольорів, виглядає дуже доречною і щодо формального статусу телерадіокомпанії – «Державної».
 
Навіть якщо згадана публікація не має жодного бодай хоч якогось стосунку до появи нового дизайнерського рішення, від того естетичний вигляд мікрофону не стає менш привабливим, як, власне, не меншає і позитивних вражень від змін.
 
Кольорова гама дніпропетровської «батареї» урізноманітнилася й новим дизайном мікрофону 27 каналу – він і до того не був біло-синім, проте нині, ставши яскраво зеленим, виглядає куди ефектніше.
 
До речі, вгледівши аналогію в дизайні нового мікрофону 11 канала зі стилем «Первого» російського (при перегляді всеукраїнських й міжнародних новин ці мікрофони справді можна легко сплутати, адже здалеку вони практично тотожні), спробував підтвердити або ж розвіяти свої припущення, зателефонувавши до телеканалу. Мій співбесідник з відділу новин погодився зі слушністю висловлених зауважень та навіть поремствував з приводу обрання саме такого дизайну. А в приймальній відмовились від коментарів з цього приводу, сказавши, що керівництву абсолютно байдуже, кому там і що здається. «Нехай про це думає хто і як хоче», - відповіли мені у «Двічі першому» - так, принаймні, про себе заявляє сам «11-й» в слогані телеканалу.
 
* Шилова Виктория - гендиректор ДОДТРК;
*Владимир Федоров – її заступник.          
 
 
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олексій Мазур
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3623
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду