Медведєв дарма іронізував щодо відсутності українських журналістів на прес-конференції

18 Січня 2009
16907
18 Січня 2009
15:50

Медведєв дарма іронізував щодо відсутності українських журналістів на прес-конференції

16907
Медведєв дарма іронізував щодо відсутності українських журналістів на прес-конференції
Кореспонденти українських засобів масової інформації були присутні на прес-конференції президента Російської Федерації Дмитра Медведєва 17 січня. Про це «Детектор медіа» повідомив кореспондент інформаційного агентства «Укрінформ» Ігор Соловей.
 
 Нагадаємо, під час прес-конференції, на якій російський президент підбивав підсумки багатосторонньої зустрічі щодо газових проблем, відбулась курйозна ситуація. Як повідомляє «Українська правда», після кількох запитань прес-секретар президента Наталя Тімакова, яка вела прес-конференцію, сказала, що було б справедливо надати право поставити наступне запитання представнику українських ЗМІ. Вона запропонувала українським журналістам підняти руку, якщо у них є питання. Проте в результаті руку підняв кореспондент однієї з німецьких газет, що викликало бурхливий сміх у присутніх у залі журналістів і в президента РФ Медведєва.  Після того, як німецький журналіст підійшов до мікрофону і представився, Медведєв із посмішкою зауважив: «Справжнє повноцінне українське ЗМІ». «Ви українською говоритимете?», - жартівливо поцікавився Медведєв у німецького кореспондента.
 
«Українські журналісти були в той час у протилежному кінці зали, на виході. Зустріч Юлії Тимошенко з Володимиром Путіним, яка мала відбутись по завершенні прес-конференції, була для журналістів важливішою за виступ Медведєва. Тому всі вони чекали на команду виїхати у будинок уряду РФ. Прес-служба Тимошенко призначила час – 18.45 на виході з зали», - розповів пан Соловей. За його словами, коли дали слово українським журналістам, вони не могли негайно опинитись біля мікрофонів; до того ж, у залі було дуже багато людей.
 
«Німецький журналіст просто тримав руку ще раніше, тож співробітниця прес-служби президента Росії вирішила, що він з України, і дала йому мікрофон. Коли ми почули жарт Медведєва, повернулись назад, і кореспондент УНІАН розповів у мікрофон, що це організаційна накладка і українські ЗМІ у залі присутні, після чого поставив своє запитання», - каже Ігор Соловей. Він називає ситуацію, що склалась, «звичайною організаторською накладкою у зв’язку із співпадінням двох заходів».
 
«Щоправда, пан Медведєв міг би й утриматись від свого іронічного коментаря - щоб не загострювати і так напружену ситуацію. Але, на жаль, наразі це не в стилі російського керівництва. Надто ж коли йдеться про Україну, та ще й у розпал газового конфлікту», - вважає Ігор Соловей.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16907
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Борис
5585 дн. тому
Веддаарди, а вот подумай, если ты такой умный, как бы Медведев ответил на этот вопрос....
5586 дн. тому
Ната. А ты всех так лилипутов не навидишь? Видела как наш любимый с польскими лилипутами обнимается? Тебя это не возбуждает?
Наталія
5586 дн. тому
Журналісти повинні бути різними. Серед них мусить бути хоча частка патріотів, яким огидні кремлівські ліліпути. На кожен комендар Медведєва щодо журналістів а України особливо мусить бути коментар українських журналістів. Інше питання- під ким ходимо...
Злой
5587 дн. тому
А зачем теперь надо здесь на ТК слюной брызгать. Надо было там, смело ярко и отважно встать и спросить. Круто выступить, крикнуть из зала. Поднять плакат "прошу слова". А, что пресс-конференция нашего главного апельсина лучше проходит?
Веддаарди
5587 дн. тому
А вопрос-то униановские журналисты задали - пшик. Ведь это был прямой эфир. По двум главным каналам России. Нет чтобы спросить: "а как вы прокомментируете то, что Газпром отказывается идти навстречу просьбам Нефтегаза и подать газ для транзита через другую станцию на входе в Украину". Нет - побоялись. Эта туфта о том, что Газпром подаёт провокационные заявки - это туфта для внутреннего пользования. Узнать мнение России по этому поводу никому из украинских журналистов не интересно!
Ф-1
5587 дн. тому
В статье пропущено самое главное.Предложение пресс-секретаря дать слово укрАинским журналистам г Медведев быстренько прокомментировал:"...если они не побоятся". Во-первых,пусть ,для начала,эти господа выучат "великий и могучий".Орфографические словари русского языка дают ударение "украИнские". Спишем это как оговорку,а не как желание обгадить украИнские СМИ.Во-вторых,негоже г Медведеву считать,что украИнские журналисты похожи на российских,которым г Медведев и его кукловод наложили лапу на горло и заставляют лизать...
5587 дн. тому
А что в шутке Медведева есть что-то обидное? Господа, решите вопрос с собственной самооценкой!!! Вот цена на газ, которая появилась в прессе: 376 $ - вот это жах!!! Когда предлагали за 250 было дорого??? И нужно было красть и морозить Европу ради того, чтобы довести цену до 376, чтобы положить откат в карман? 126 на каждом кубометре пошло куда? На выборы или ей лично? А нас спросили, готовы ли мы платить за Тимошенко такие деньги???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду