detector.media
18.01.2009 15:50
Медведєв дарма іронізував щодо відсутності українських журналістів на прес-конференції
Медведєв дарма іронізував щодо відсутності українських журналістів на прес-конференції
Кореспонденти українських засобів масової інформації були присутні на прес-конференції президента Російської Федерації Дмитра Медведєва 17 січня. Про це «Детектор медіа» повідомив кореспондент інформаційного агентства «Укрінформ» Ігор Соловей.
 
 Нагадаємо, під час прес-конференції, на якій російський президент підбивав підсумки багатосторонньої зустрічі щодо газових проблем, відбулась курйозна ситуація. Як повідомляє «Українська правда», після кількох запитань прес-секретар президента Наталя Тімакова, яка вела прес-конференцію, сказала, що було б справедливо надати право поставити наступне запитання представнику українських ЗМІ. Вона запропонувала українським журналістам підняти руку, якщо у них є питання. Проте в результаті руку підняв кореспондент однієї з німецьких газет, що викликало бурхливий сміх у присутніх у залі журналістів і в президента РФ Медведєва.  Після того, як німецький журналіст підійшов до мікрофону і представився, Медведєв із посмішкою зауважив: «Справжнє повноцінне українське ЗМІ». «Ви українською говоритимете?», - жартівливо поцікавився Медведєв у німецького кореспондента.
 
«Українські журналісти були в той час у протилежному кінці зали, на виході. Зустріч Юлії Тимошенко з Володимиром Путіним, яка мала відбутись по завершенні прес-конференції, була для журналістів важливішою за виступ Медведєва. Тому всі вони чекали на команду виїхати у будинок уряду РФ. Прес-служба Тимошенко призначила час – 18.45 на виході з зали», - розповів пан Соловей. За його словами, коли дали слово українським журналістам, вони не могли негайно опинитись біля мікрофонів; до того ж, у залі було дуже багато людей.
 
«Німецький журналіст просто тримав руку ще раніше, тож співробітниця прес-служби президента Росії вирішила, що він з України, і дала йому мікрофон. Коли ми почули жарт Медведєва, повернулись назад, і кореспондент УНІАН розповів у мікрофон, що це організаційна накладка і українські ЗМІ у залі присутні, після чого поставив своє запитання», - каже Ігор Соловей. Він називає ситуацію, що склалась, «звичайною організаторською накладкою у зв’язку із співпадінням двох заходів».
 
«Щоправда, пан Медведєв міг би й утриматись від свого іронічного коментаря - щоб не загострювати і так напружену ситуацію. Але, на жаль, наразі це не в стилі російського керівництва. Надто ж коли йдеться про Україну, та ще й у розпал газового конфлікту», - вважає Ігор Соловей.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY