Білоруська влада запросила журналістів недержавних видань до координаційної ради у справах ЗМІ

17 Січня 2009
5622
17 Січня 2009
09:49

Білоруська влада запросила журналістів недержавних видань до координаційної ради у справах ЗМІ

5622
Білоруська влада запросила журналістів недержавних видань до координаційної ради у справах ЗМІ
Рада Міністрів Білорусі запропонувала низці журналістів недержавних видань увійти до складу громадської координаційної ради у сфері масової комунікації, повідомляє Білоруська асоціація журналістів.
 
Зокрема запрошення отримала керівник асоціації Жанна Литвина, головний редактор «Комсомольской правды в Белоруссии» Альона Миронова та головний редактор газети «Народная воля» Йосип Середич. Їхні прізвища містяться у проекті постанови Ради Міністрів, яка має бути погоджена до 19 січня.
 
«Поки що рано говорити про те, що присутність представників недержавних ЗМІ буде дійсною, що ми зможемо впливати на рішення ради, - сказала керівник БАЖ Жанна Литвина, яка попередньо погодилась увійти до громадської ради. – Звісно, ідеальним варіантом було б, якби рада – якщо вона на щось впливатиме – взяла до розгляду питання рівних економічних умов для ЗМІ різної форми власності, доступу до інформації, проведення у відповідність до міжнародних норм і стандартів закону «Про ЗМІ», якби у повноваженнях ради були такі питання, як перереєстрація, створення цивілізованого медіаринку тощо».
 
29 жовтня віце-прем’єр Білорусі Володимир Семашко підписав постанову Ради Міністрів “Про створення громадської координаційної ради у сфері ЗМІ». Основними завданнями ради є координація взаємодії органів державного управління, громадських об’єднань та інших організацій, які діють у сфері масової інформації; забезпечення правильного застосування норм закону «Про ЗМІ»; розгляд суперечливих питань щодо застосування медійного законодавства. Рішення ради мають рекомендаційний характер і не мають юридичної сили. До ради увійшли переважно представники державних органів, установ і державних ЗМІ. Очолив раду головний редактор газети президентської адміністрації «Советская Белоруссия» Павло Якубович.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5622
Читайте також
06.04.2010 13:12
Віктор Каспрук
, для «Детектор медіа»
48 874
20.01.2009 23:38
Сямён Печанко, Беларуская асацыяцыя журналыстаў
84 569
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду