Вийшов сотий номер журналу «Главред» - спецпроект «Відомі про відомих»

22 Грудня 2008
15759
22 Грудня 2008
14:14

Вийшов сотий номер журналу «Главред» - спецпроект «Відомі про відомих»

15759
Вийшов сотий номер журналу «Главред» - спецпроект «Відомі про відомих»
22 грудня на прес-конференції в УНІАН журналістам було презентовано ювілейний сотий випуск журналу «Главред». Цей номер є спецпроектом видання і виходить під гаслом «Відомі про відомих».
 
Цей випуск є спробою «розповісти історію останніх двох років, які прожили Україна і світ, через портрети людей – наших сучасників, які вплинули на розвиток української і світової політики, культури, життя загалом». Як повідомив на прес-конференції президент холдингу «Главред-Медіа» Віктор Шлінчак, критерієм добору героїв публікацій було визнання їх значного впливу на суспільне життя України впродовж останніх двох років. Герої добиралися редакційною радою, і в підсумковій версії журналу представлені всі відібрані кандидатури.
 

Специфікою проекту є те, що авторами розповідей про кожну особистість є інша публічна особа, не менш відома. Зокрема, автором есе про Віктора Ющенка є президент Литви Валдас Адамкус, розповіді про Віктора Медведчука – прем’єр-міністр Російської федерації Володимир Путін, а про Володимира Кличка – актор Брюс Уілліс. За словами головного редактора журналу «Главред» Альони Гетьманчук, автори статей добиралися з числа людей, які «чудово знають» відповідних персонажів. Усі тексти є ексклюзивними.
 

Сам випуск журналу має нестандартний формат – унітарний, без «жовтої» половини. За словами пані Гетьманчук, зараз обговорюється доцільність збереження саме такого формату журналу. Номер вийшов збільшеним накладом – 48,5 тисяч примірників (традиційний наклад журналу становить 30 тисяч примірників), має подвійне позначення 50-51 (100-101) і продаватиметься два тижні. Наступний випуск друкованої версії «Главреда» вийде вже після Нового року.
 

«Детектор медіа»

Фото Яни Новоселової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15759
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
справедливости ради
5625 дн. тому
Да уж, конечно, "содранная". Помню, в профиле из "великих" был только Квасьневский да еще Ющенко! Все остальное - туфта туфтой - какие-то сплошные размышления о "будущем страны". А в "Главреде" - портреты людей, которые написаны не менее известными людьми. Возьмите почитайте и сравните, а не вешайте ярлыки!
профиль
5625 дн. тому
ОЧень оригинальная идея. ни разу не содрана у августовского профиля
Алегарф
5626 дн. тому
Не, ну вы знали как заставить меня купить ваш журнал - взяли и взяли эксклюзивное интервью у Путина - надо ж...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду