Представник Урбанського в суді конкретизував вимоги до «Коммерсанта»

11 Грудня 2008
16227
11 Грудня 2008
20:22

Представник Урбанського в суді конкретизував вимоги до «Коммерсанта»

16227
Представник Урбанського в суді конкретизував вимоги до «Коммерсанта»
11 грудня у Печерському районному суді міста Києва відбулось друге попереднє слухання у справі за позовом Ігоря Урбанського проти газети «КоммерсантЪ», повідомляє «Сейчас».
 
Адвокат позивача Віктор Петруненко конкретизував фрази, спростування яких вимагає Урбанський від газети «КоммерсантЪ»:
 
«"владельцем греческого судна "Фаина", захваченного сомалийскими пиратами у берегов Кении, может быть гражданин Украины";
– "сухогруз принадлежит судоходной компании "Kaalbye Group", которую связывают с заместителем министра транспорта и связи Игорем Урбанским".
– "в Едином государственном реестре юридических лиц указано, что до конца лета 2006 года генеральным директором "Kaalbye Group" являлся 55-летний Игорь Урбанский, в настоящее время занимающий должность заместителя министра транспорта и связи";
– "факт связи господина Урбанского с судоходной компанией "Kaalbye Group" подтверждается и в его биографии, размещенной на официальном сайте Минтранса";
– "источник в Минтрансе рассказал "Коммерсанту", что господа Урбанский и Альперин "давно знакомы, у них есть совместный бизнес"».
 
Суддя відмовилась долучати до справи листування між компанією Kaalbye Shipping та Міжнародним морським бюро через те, що на документах відсутні печатки та підписи. «Оформіть усе з печатями та підписами. Офіційно перекладіть документи з англійської мови українською, і тільки тоді я прийму ваші докази», - сказала суддя Цокол. Натомість, суддя долучила до справи копію прес-релізу PR-служби 5-го флоту ВМС США, аудіо запис розмови журналіста Марти Бондаренко та командора Джейн Кемпбел та його розшифрування з перекладом. Адвокат журналіста Костянтина Усова Олександр Бурмагін пообіцяв надати лист компанії Kaalbye Shipping із проханям про допомогу до організації, яка контактує із сомалійськими піратами.
 
Наступне засідання, на якому справа розглядатиметься по суті, відбудеться 13 січня 2009 року.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16227
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду