Ківалов: Я навіть не знав, що Ігор Яковлєв займався журналістикою

2 Грудня 2008
12940
2 Грудня 2008
18:54

Ківалов: Я навіть не знав, що Ігор Яковлєв займався журналістикою

12940
Ківалов: Я навіть не знав, що Ігор Яковлєв займався журналістикою
Народний депутат України Сергій Ківалов дивується, що його пов’язують із справою одеського журналіста Ігоря Яковлєва, якого було засуджено до 6 років ув’язнення за позовом ТРК «Академія». Про це він сказав, коментуючи заяви адвоката Яковлєва Віктора Агєєва.
 
За словами Агєєва, Яковлєва заарештували 5 листопада, ще до того, як вирок щодо нього вступив у законну силу. Нагадаємо, Яковлєв засуджений на 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, зараз він перебуває в СІЗО міста Одеси.
 
На думку адвоката, одеські суди, зокрема й Приморський суд, що розглядав справу Яковлєва, «не є справедливими і створеними відповідно до закону».  «Оскільки указ Президента про створення судів був виданий, але не був скріплений підписами прем’єр-міністра та міністра юстиції, то процес створення судів міста Одеси був початий, але до цього часу не завершений, – стверджує пан Агеєв. – Тому провадити правосуддя ці суди не вповноважені, бо це є порушення європейської конвенції. По-друге, якщо змінюється міра запобіжного заходу обвинувачуваного, то про це виноситься окрема постанова або ухвала суду. В справі Яковлєва суддя зазначив про це в самому вироку. Таким чином Яковлєв утримується під вартою незаконно, згідно з документом, який не набрав чинності». Агеєв вважає, що поясненням діям судді Іванова є той факт, що 11 листопада 2008 року у нього спливав термін п’ятирічних повноважень, а попереду на нього чекало засідання кваліфікаційної комісії і затвердження Верховною Радою на довічний термін, яке начебто залежить від голови комітету Верховної Ради України з питань правосуддя Сергія Ківалова.
 
Адвокат вважає, що у вироку, який винесений за шахрайство, тиск на свідків і підробку документів, відсутній склад злочину, а права його підзахисного порушувались. «Протягом моєї адвокатської діяльності я не раз стикався з тим, що адвокатів прослуховують, але в моїй практиці це вперше, коли в самій кримінальній справі були рапорти оперативних співробітників щодо змісту розмов адвоката з підзахисним. Навіть Приморський районний суд не втримався і виніс окрему ухвалу на адресу прокурора Одеської області про те, що це є грубе порушення як права на захист, так і моїх професійних прав», - сказав пан Агєєв.
 
«Я дуже здивований, що моє ім’я пов’язують із рішенням судді Приморського суду Одеси Іванова про засудження Ігоря Яковлєва, - сказав «ТК» Сергій Ківалов. – Я пам’ятаю Ігоря Яковлєва, який працював у нас в Одеській національній юридичній академії начальником відділу, де відповідав за матеріальне постачання, зокрема й ТРК «Академія». У нас ніхто й гадки не мав, що він ще й журналістикою колись займався. А ось політикою цікавився – то в Партії регіонів був, то в організації «Третя сила», а на основній роботі – самі провали». За словами пана Ківалова, з посади начальника відділу Яковлєв був звільнений за поданням профспілки за прогули, а з ТРК «Академії» - «вигнаний засновниками за виявлені крадіжки».
 
Сергій Ківалов також зазначив, що не знає суддю Іванова, а в комітет ВР із питань правосуддя матеріали на нього не надходили, «та й сам комітет ніякого впливу на подібні судові процеси мати не може».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12940
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду