Одеському журналісту дали 6 років в’язниці за позовом академії Ківалова

8 Листопада 2008
13951
8 Листопада 2008
10:21

Одеському журналісту дали 6 років в’язниці за позовом академії Ківалова

13951
Одеському журналісту дали 6 років в’язниці за позовом академії Ківалова
Приморський районний суд міста Одеси оголосив вирок щодо журналіста, керівника проекту «Динаміт» телекомпанії СТВ Ігоря Яковлєва: шість років позбавлення волі та конфіскація майна, а також взяття під варту у залі суду. Таким чином, як повідомляють співробітники телекомпанії СТВ у своєму зверненні, завершилася трирічна судова боротьба колишнього генерального директора ТРК «Академія» зі своїм колишнім роботодавцем – Одеською національною юридичною академією в особі народного депутата України Сергія Ківалова.
 
Конфлікт між Сергієм Ківаловим та Ігорем Яковлєвим відбувся у вересні 2005 року, після чого екс-голова ЦВК запропонував керівникові «Академії» звільнитись, пригрозивши, за словами самого Яковлєва, порушенням кримінальної справи. Після цього Яковлєва перестали пускати на робоче місце, і за 10 днів він був звільнений за прогули. Крім того, він був виключений із юридичної академії, де вчився на 4-му курсі, та виведений зі складу співзасновників ТРК «Академія».
 
Малиновський районний суд, до якого звернувся Яковлєв, 13 грудня 2005 року постановив поновити Яковлєва на одній із посад, яку він обіймав – начальника відділу ТРК «Академія». Проте цей відділ у структурі телекомпанії був ліквідований. Після цього Яковлєв звернувся до суду з іншими скаргами, зокрема щодо поновлення у складі співзасновників ТРК «Академія» та визнання його прав на майно телерадіокомпанії.
 
31 січня 2006 року прокуратура Приморського району Одеси за ініціативою засновників ТРК «Академія» порушили щодо Ігоря Яковлєва кримінальну справу. Його звинувачували у спробі ухилитись від призову до армії (Яковлєв служив у радянській армії у 1981-1983 роках). Помилку було виправлено, проте вже 13 червня Яковлєва знову затримали, після чого випустили під підписку про невиїзд.
 
Тепер Яковлєву інкримінувались злочини за чч.1,3; ст. 190, ч.4 через ст.15, ч.2; ст. 386 Кримінального кодексу України, себто підроблення документів, шахрайство, перешкоджання з’явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання свідчень або висновку. А саме те, що 22 вересня він звернувся до суду Приморського району Одеси з позовом до юракадемії щодо визнання права на володіння майном академії. Начальник юридичного відділу академії Ірина Залюбовська, коментуючи рішення суду, сказала: «Ніхто в академії не бажав, аби Ігор Яковлєв сів на стільки років, але ми вже не можемо вирішити в цивільному порядку, хто є власником обладнання. Це не влаштовує ні Яковлєва, ні академію» (цитата за повідомленням РІА «Глас»).
 
Зараз колеги з телекомпанії СТВ та рідні намагаються знайти Ігоря Яковлєва, позаяк із залу суду його вивезли у невідомому напрямку. Представники Яковлєва мають намір подати апеляцію і вважають, що переведення справи із сфери господарських правовідносин у кримінальний процес є незаконним.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13951
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гладчук
5652 дн. тому
Закінчемо з компанією проти девальвації гривні http://sprotiv.org/?cat=news_hroniki&id=1226319780 тоді візьмемося за Кидалова. Прохання до родичів та близьких знайомих Яковлева - плз позвоніть мені 8-050-462-94-15. Потрібні подробиці та повна інформація. Свободу журналістам! Підрахуям - тюрми!
to Киев
5652 дн. тому
Какое-то время Яковлев работал в содружестве с Киваловым. И никакими разногласиями не пахло...Кстати, Яковлев не только "кидала", но и законченный хам. Называть его "борцом за справедливость", основываясь только на материале этой статьи , может только человек несведующий и не знакомый с мистером х., Простите, Я....
киев
5652 дн. тому
Если он кого-то кинул, то надо было его за это наказать. Например, объединиться всем одесским журналистам и устроить ему бойкот. Но посадили его на шесть лет не за это, вот что главное, а за то, что он осмелился возразить Кивалову. Давайте всех, кто хоть раз кого-то кинул, посадим в тюрьму, вот здорово будет!!! Человека нада наказывать за его вину, и лучше сразу, а не потом и совсем за другое, чего он не сделал.
Одесский журналист
5652 дн. тому
Вам жалко "журналиста" Яковлева, который владеет одесскими телеканалами STV и "Домашний" , а также планирует приобрести еще несколько оных на деньги собственных сотрудников (журналистов, монтажеров, операторов и т.д.), которые он им не выплатил и не выплачивает за выполненную работу? Спросите в Одессе "кто такой Яковлев?" и Вам ответят...Так что "кесарю кесарево..."
Одесса
5652 дн. тому
Яковлев известный в Одессе "кидала". Сколько народу проработав у него пару месяцев уходили так и не получив обещанных денег. Так что говорить о журналистской солидарности не уместно... Хотя, конечно, 6 лет с конфискацией- это тоже уж слишком...
як?!!
5652 дн. тому
а що говорить профспілка, медіа юристи7 хтось займаться цією справою?? що це таке? 6 оків позбавлення волі?!!! він, що вбивця?!!! та за таким принципом можна 90 відсотків журналістів пересадити!! при чому легко.
Павло Булгак
5652 дн. тому
Я в шоці. Оце дожилися, і оце та "свобода слова" про яку наш президент всюди говорить, і подає як своє досягнення, а насправді чим далі тим більеш бачимо беспредел по відношенню до журналістів, 6 років за те що людина намагалася відстояти свої права це вже ні в які ворота не лізе! А тепер цікаво як регіоналка Карпачова, яка нібито має захищати права людей відреагує на це свавілля свого колеги депутата Ківалова?
КК
5652 дн. тому
Вот подробности http://www.reporter.com.ua/news/35518/
5652 дн. тому
но пасаран // 09.11.2008 20:27:21 Ну нарешті. Ми дійсно поступово і непомітно преходимо на російський шлях. Гинуть журналісти і журналістика( і морально також) Ну як звичайно в Україні все може відбутися у значно гіршому варіанті
но пасаран
5653 дн. тому
Говорят, что у судьи, который выносил приговор, в ближайшее время решается вопрос пожизненного назначения. А это, как известно, в Раде полностью контролирует Кивалов. неужели никто из журналистов не захочет расследовать эту историю? Хорошо бы проследить, как Кидалов будет этого "служителя Фемиды" продвигать. Если мы не консолидируемся и не перестанем молчать в таких ситуациях, нас всех по одному пересажают . Посмотрите, что в России делается. А наши с них пример берут.
Наталія
5653 дн. тому
Невидимі миру сльози.Де журналістська солідарність? Чи вона закінчилася на Майдані у 2004 році?
Майдан
5653 дн. тому
Журналиста Яковлева посадил простидент Ющенко, наградив одесского бандита по кликухе "Пидрахуй" орденом, вместо расследования и наказания. Еще не один мученик совести присоединиться к длинному ряду пострадавших от этой американской куклы. перед своим концом судорожно пытающейся опираться на подонков типа "Пидрахуя".
erw
5654 дн. тому
Писец полный! Тут человека " закрывают" по заяве конченного дятла, а некоторые не менше конченные ушлепки ошибки ищут!! Идите нах "литераторы"
otar
5654 дн. тому
Дорогі друзі, якщо у вас є зайвий літературний редактор із знанням назв усіх районів та міських районів України, який готовий працювати безкоштовно у вихідні, буду радий, якщо ви дасте йому наші координати. Наразі дякую за виправлення.
може й з помилками, та від душі
5654 дн. тому
Друзі! Відомий усім нам "підрахуй" (нині -орденоносець!) робить у судах усе, що заманеться, "закриває" кожного, хто насмілюється суперечити йому, а ви ухопились за помилку. Вчится відрізняти головне від другорядного, а то й до на черга дійде...
не поважати свою мову - не поважати себе
5654 дн. тому
очевидно, посада літературного редактора то екзотика
Не в тему, але дістало!
5654 дн. тому
ЙОПТ, ЯК НАБРИДЛО ОЦЕ ЗНУЩАННЯ НАД МОВОЮ!!!! район не МалинІвський, а МалинОвський. На честь маршала Родіона Яковича МАЛИНОВСЬКОГО!!! Такі як ви місто Суми переводять як місто Торби!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду