Фракція БЮТ у Київраді вважає недоцільним фінансування столичних комунальних ЗМІ наступного року

1 Грудня 2008
9017
1 Грудня 2008
17:52

Фракція БЮТ у Київраді вважає недоцільним фінансування столичних комунальних ЗМІ наступного року

9017
Фракція БЮТ у Київраді вважає недоцільним фінансування столичних комунальних ЗМІ наступного року
Депутат Київради, член комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв’язків та інформаційної політики Олег Медведєв під час круглого столу, присвяченого муніципальним ЗМІ, який відбувся 28 листопада в ресторані «Велюр», назвав столичні комунальні ЗМІ «однією великою проблемою, до якої не зрозуміло з якого боку підійти». За його словами, фракція БЮТ у Київраді вважає недоцільним фінансування комунальних ЗМІ наступного року, оскільки комунальні ЗМІ, що фінансуються з міського бюджету, перетворилися на піар-листки однієї політичної сили. Він також додав, що єдина стаття міського бюджету, яка сьогодні перевиконується, це фінансування видань «Хрещатик», «Вечірній Київ» та «Українська столиця».
 
«На останній сесії секретар Київради Олесь Довгий, продемонструвавши депутатам заголовки Вечірнього Києва”, звинуватив муніципальні ЗМІ в тенденційності, – сказав Олег Медведєв. – Після цього депутати майже одноголосно (крім мене і ще одного депутата) вирішили заслухати на найближчій сесії звіт в. о. головного редактора “Вечірнього Києва” Романа Костриці. Якщо вже такі настрої в Блоці Черновецького, то можете уявити, які настрої в інших фракціях. Я не голосував, тому що розумію, що Костриця – це цап-відбувайло».
 
На думку Олега Медведєва, якщо вже й викликати на сесію, то керівника відповідного управління Київської міської держадміністрації або радника мера Казбека Бектурсунова. «Ми знаємо, що цим господарством керує саме він, але офіційно його посада не має до цих ЗМІ жодного стосунку. На сьогодні немає чіткої структури цього господарства, не зрозуміло – є медіахолдинг чи немає. Понад два роки немає керівників комунальних ЗМІ, призначених у легітимний спосіб. КМДА така ситуація влаштовує, тому що цими людьми тепер можна керувати в ручному режимі». Депутат Київради повідомив також, що це питання планують розглянути 3 грудня на профільній комісії.
 
Учасники круглого столу, серед яких народний депутат, голова підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та інтернету Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Віктор Уколов, президент Асоціації медіа-юристів Тетяна Котюжинська, заступник голови НМПУ Сергій Гузь, юрист Алі Сафаров, екс-директор ТРК «Київ» Валерій Ткачук та інші, розглянули низку питань, присвячених муніципальним ЗМІ. Більшість присутніх переконані, що жителі Києва та інших міст України мають реальну потребу в муніципальних ЗМІ. Хоча в нинішніх умовах (до прийняття закону про роздержавлення) тільки окремі ЗМІ зможуть вижити без підтримки міських чи районних бюджетів.
 
Віктор Уколов висловив припущення, що за умови стабільної роботи парламенту медійні законопроекти, в тому числі й про роздержавлення, буде включено до порядку денного. «Профільний комітет підготував цілу низку законопроектів, які вже готові до розгляду в сесійній залі», – сказав народний депутат. А Валерій Ткачук певен, що наше суспільство ще не доросло до роздержавлення ЗМІ.
 
«Детектор медіа» також запросила до розмови всіх керівників комунальних ЗМІ Києва: в. о. директора КП «Радіостанція Голос Києва» Андрія Васіна, в. о. директора ТРК «Київ» Дмитра Джангірова, в. о. головного редактора газети «Хрещатик» Дениса Жаркіх, в. о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Романа Кострицю, в. о. головного редактора тижневика «Українська столиця» Петра Щербину, а також керівника умовного Київського медіахолдингу, радника Київського голови з питань свободи слова та ЗМІ Казбека Бектурсунова. Жоден із них не відгукнувся на запрошення, дехто навіть попри попередню згоду на участь. За інформацією джерел «ТК», Казбек Бектурсунов заборонив керівникам комунальних ЗМІ Києва брати участь у круглому столі «Детектор медіа». Натомість він запропонував провести того ж дня контрзахід – круглий стіл у газеті «Хрещатик» на тему «Навіщо олігархам кишенькові ЗМІ?». Як повідомив «ТК» журналіст Юрій Шеляженко, який завітав до «Хрещатика», захід перенесли через відсутність учасників.
 
Дискусію учасників круглого столу «У чому полягає реальна необхідність жителів Києва та інших міст України в муніципальних ЗМІ» можна буде прочитати у грудневому числі журналу «Детектор медіа».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9017
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
I-van
5619 дн. тому
Правильно, харе деньги сотрудников деребанить! Кострацию в ряды безработных и с треском...
fisher7
5637 дн. тому
У цій тусовці бракує лише Ляшка, Ар`єва і Жеребецького. Тоді б мораль цих "експертів" можна було б і не коментувати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду