СБУ: Назар Цапок – не журналіст, а свідчення давав добровільно

28 Листопада 2008
20292
28 Листопада 2008
16:15

СБУ: Назар Цапок – не журналіст, а свідчення давав добровільно

20292
СБУ: Назар Цапок – не журналіст, а свідчення давав добровільно
Служба безпеки України прокоментувала ситуацію з допитом власника інтернет-ресурсу Daily.ua, яка стала предметом відкритого звернення народного депутата України Ганни Герман до Президента Віктора Ющенка.
 
«Сьогодні, 28 листопада, о 10:30 до СБУ за рішенням слідчого був запрошений громадянин України Назар Цапок, який був власником інтернет-ресурсу DailyUA. Громадянин України добровільно надав свідчення у кримінальній справі за фактом розголошення державної таємниці та поширення наклепницької інформації народним депутатом України Валерієм Коновалюком, що завдало шкоди національній безпеці держави. Необхідність отримати свідчення від Назара Цапка була обумовлена вимогами кримінально-процесуального законодавства у зв’язку із свідченнями Валерія Коновалюка у цій кримінальній справі», - йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.
 
Назар Цапок засвідчив, що зараз тимчасово не працює, не є і не був журналістом, а у вересні-жовтні 2008 року на його ім’я було зареєстровано сайт daily.ua.
 
«Назар Цапок закінчив надавати свідчення та вільно залишив приміщення СБУ о 14:00, до нього жодних заходів обмежувального характеру не застосовувалось. СБУ вдячна громадянинові України Назарові Цапку за добровільне сприяння слідству, що значно допоможе розслідуванню кримінальної справи за фактом розголошення державної таємниці та притягненню винних до відповідальності. Назар Цапок жодних скарг та претензій щодо дій слідчих не висловив, що ним підтверджено письмово», - зазначено у повідомленні.
 
Нагадаємо, розслідування ведеться за фактом оприлюднення документів, які начебто засвідчують продаж Україною зброї Грузії. Раніше Служба безпеки України вилучила жорсткі диски в інтернет-виданні Daily.ua.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20292
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
rtrt
5629 дн. тому
Да ну, кто этим СБУшникам верит? Остапенко, конечно, прихотся туго в этом гнилом ведомстве
Madrog
5629 дн. тому
Марина рулит
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду