Нацрада зафіксувала порушення у мовленні низки російських каналів

26 Листопада 2008
19908
26 Листопада 2008
13:05

Нацрада зафіксувала порушення у мовленні низки російських каналів

19908
Нацрада зафіксувала порушення у мовленні низки російських каналів
На засіданні 26 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула питання про невідповідність змісту телеканалів «НТВ-Мир», «НСТ (Настоящее Страшное Телевидение)», «НСТ (Настоящее Смешное Телевидение)», «Русский иллюзион», «РБК-ТВ», «Наше кино», «Комедия-ТВ» законодавству України. Моніторинг Нацради зафіксував невідповідність трансляції цих каналів п.1 ст.16 Конвенції про транскордонне мовлення, зафіксувавши, зокрема, рекламні порушення: на деяких каналах реклама йшла без відбивки, на інших – мала ознаки того, що вона не є оплаченою в Україні (зокрема, надавалася контактна інформація юридичних осіб інших країн).
 
За результатами моніторингу було прийнято рішення:
 
- констатувати дані порушення;
 
- звернутися до дистрибуторів даних програм з вимогою привести мовлення цих програм у відповідність до Закону України «Про рекламу» та Закону України «Про телебачення і радіомовлення»;
 
- у разі невиконання цього рішення – вилучити дані програми з Переліку іноземних каналів, ретрансляція яких на території України не обмежується.
 
В обговоренні члени Нацради зауважили складність ситуації, пов’язану з тим, що деякі ретрансльовані в Україні іноземні канали мають кілька дистрибуторів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19908
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Уничтожитель дебилов
5654 дн. тому
8 {CENSORED} специально разрешили смотреть часть русских каналов, чтобы их не обвинили за русский язык. Теперь пришла очередь запретить остальное. {CENSORED} с пляжа!!!
Наблюдатель
5654 дн. тому
Такое впечатление, что у Нацрады сейчас только одна забота - уличить все имеющиеся в эфире российские каналы во всевозможных нарушениях, чтобы потом их торжественно запретить! Лучше бы изучили эфир некоторых отчественных каналов! Кто-нибудь из вас хоть пять минут смотрел канал "Куй-ТБ"? Да по сравнению с ним, НСТ и НСТВ - это высокоинтеллектуальное зрелище! Кстати, никто не знает - общественность может разогнать на фиг это сборище теледилетантов под названием "Нацрада"?
Влад
5654 дн. тому
{CENSORED}
зачем тогда лукавить, малоросы?
5654 дн. тому
Если вы считаете "НСТ" каналом с дебилоидным содержанием (я, кстати, согласен), почему не сказать это, а не придумывать не менее дебильные поводы типа "неоплаченной рекламы". Еслитакие поборники неоплаченной рекламы, то сдирайте все этикетки, лэйблы, надписи, распарывайте одежду, перекрашивайте ... на всём импортируемом. Оставляйте только чистый товар, рубище, и не будет вам никакой "неоплаченной рекламы", {CENSORED}! Кстати, это могло бы быть государственной политикой, - заказывать для ввоза на Украину товар только с этими определёнными условиями, отбирать его, как это делалось в СССР.
Влад
5654 дн. тому
Нацрада уже переходит грань допустимого вообще. ----- вона не є оплаченою в Україні (зокрема, надавалася контактна інформація юридичних осіб інших країн). --- БРЕД. оплатить можно и здесь , а реклмировать того, кто ТАМ. {CENSORED}
Виталий
5654 дн. тому
ну так давайте тогда добавим сюда еще и порнушку, почему нет?
Тут я НацРаду поддерживаю, касательно запрета трансляции олигофренических каналов НСТ, руками и ногами. Просто жалко людей, которые смотрят такую хрень бредово-неэстетическую
5654 дн. тому
Виталий
5654 дн. тому
просто смешно, так почему только росс каналы, евроспорт, евроспорт 2, евроньюс, cnn и так далее, там тоже реклама оплачена аж никак не на территории Украины
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду