Донецька міськрада назвала заборону трансляції неадаптованих каналів «культурним геноцидом»

21 Листопада 2008
19917
21 Листопада 2008
15:21

Донецька міськрада назвала заборону трансляції неадаптованих каналів «культурним геноцидом»

19917
Донецька міськрада назвала заборону трансляції неадаптованих каналів «культурним геноцидом»
Донецька міська рада визнала незаконними дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, що обмежують трансляцію в Україні іноземних телеканалів, не адаптованих до українського законодавства. Рішення було ухвалено за зверненням 6406 людей міської громади, повідомляє «Українська правда».
 
«Заборона Нацради є незаконною. Це рішення порушує конституційні права громадян України, що призводить до зростання соціальної напруги в місті, що провокує суспільство до розколу за національною і мовною ознакою, а також є черговим проявом культурного геноциду російськомовного населення Донецька», - сказано в документі. За рішення проголосував 61 із 62 депутатів, присутніх у залі.
 
Депутати вирішили звернутись до Національної ради, Верховної Ради та Генеральної прокуратури з вимогами скасувати обмеження ретрансляції іноземних каналів.
 
У ході обговорення питання перший заступник прокурора міста Донецька Олег Сюсяйло зазначив, що рішення має декларативний характер; прокуратура вивчатиме його, і якщо знайде підстави, то неодмінно винесе протест проти дій Нацради.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19917
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Владимир
5647 дн. тому
Все тут такие умные собрались, я посмотрю... Кто ж спорит, что на русских каналах новостийная политика резкая... Да только большинство каналов почему-то русский контент закупает... Может, здешние "комментаторы" предпочитают "УТ-1" смотреть? :) Тогда вы гурманы... Или, думаете, люди протестуют против выключения ОРТ и РТР только из-за новостей?
5652 дн. тому
У нас собака бегает, ее ДИК зовут, так шавка маленькая, но у нее техники не было.
Юрик
5652 дн. тому
Скоко людей полегло от геноцыда? Списки в студию!
Игорь
5652 дн. тому
Миллионы плюются, а высказывают мнение единицы. Какой народ, така и власть ! Хоть в этом благодарен депутатам.
ДИК
5653 дн. тому
телекритика-проросийские провокаторы \у одних собак технику изяли вы на очереди
5653 дн. тому
"Рішення було ухвалено за зверненням 6406 людей міської громади" - шо, вот так прямо и пришли все шесть тыщ громадян? а почему не весь донбасс? во была б толкотня у "миськой ради" :))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду