Борги російського медіахолдингу РБК сягнули $200 млн

17 Листопада 2008
12435
17 Листопада 2008
10:16

Борги російського медіахолдингу РБК сягнули $200 млн

12435
Борги російського медіахолдингу РБК сягнули $200 млн
Російський медіахолдинг РБК оголосив про багатомільйонні збитки за 9 місяців 2008 року, повідомляє Газета.ру.
 
Згідно із звітністю, збитки ВАТ «РБК Информационные системы» за цей період становлять 415 млн рублів. За офіційною версією, збитки пояснюються зростанням витрат – з 901 млн рублів у 2007 році до 3,1 млрд у 2008-му.
 
На початку 2008 року капіталізація холдингу становила близько 1,5 млрд доларів США; на початку серпня ця цифра вже становила 1,06 млрд доларів, тоді як на початку листопада називають цифру 196 млн доларів. Втім, експерти мають певні застереження щодо репрезентативності цих даних. Вони пояснюють ситуацію в РБК з тим, що керівництво компанії грало на біржі і вкладало туди значні кошти. За оцінками керівника відділу аналізу ринку акцій ІК «Велес-Капітал» Іллі Федотова, публічний борг РБК зараз становить не менше 200 мільйонів доларів.
 
Намагаючись знайти кошти для повернення термінових боргів, компанія проводить скорочення та оптимізацію. Експерти видання припускають, що ситуація, в якій опинився холдинг, змусить його акціонерів прискорити переговори про частковий або повний продаж бізнесу.
 
Нагадаємо, в Україні дочірньою структурою російського РБК є інформаційне агентство «РБК-Україна». На початку жовтня стало відомо про певні кадрові процеси у штаті агентства, які його керівництво назвало ротацією кадрів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12435
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кризисный менеджер
5648 дн. тому
Рома Скрипин вовремя свалил из РБК...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду