Члени Нацради нічого не знали про список заборонених телеканалів

13 Листопада 2008
12962
13 Листопада 2008
20:03

Члени Нацради нічого не знали про список заборонених телеканалів

12962
Члени Нацради нічого не знали про список заборонених телеканалів
Документ під назвою «Перелік іноземних телеканалів, ретрансляція яких на території України обмежується згідно з ч. 1 ст. 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» станом на 06.11.2008», опублікований 13 листопада «Детектор медіаю», не був затверджений Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Про це «Детектор медіа» повідомили ті члени Нацради, з якими вдалося зв’язатись.
 
«Це не було рішення Національної ради, я особисто за таке рішення не голосувала. Вперше побачила список на «Детектор медіа». Ми обов’язково розслідуватимемо цю ситуацію, щоб зрозуміти, хто розіслав лист саме з таким формулюванням – «заборонити». Думаю, це питання постане у вівторок. Але не виключаю, що це якесь непорозуміння на рівні працівників апарату», - сказала «ТК» член Нацради Тетяна Мокріді.
 
«Для мене це повна несподіванка, - сказала член Національної ради Тетяна Лебедєва. - Я чую про такий документ уперше. На засіданні Нацради цей список не узгоджувався і не затверджувався. Мене дивує сама постановка питання. Можливо, такий список і варто було б створити, але його складання вимагає підготовки, перевірки та затвердження на засіданні».
 
«Я зараз перебуваю у Страсбургу, і сьогодні з превеликим здивуванням дізнався про цей перелік, - сказав відповідальний секретар Нацради Владислав Лясовський. – Національна рада – це колегіальний орган, потрібна певна кількість людей, щоб ухвалити рішення. Ніяких одноосібних рішень у нас не приймають. Запевняю вас, що, принаймні, за моєї участі такого переліку не приймали. Я розпорядився, щоб завтра апарат написав мені доповідну з приводу того, хто дав доручення розіслати цей документ. Виконавець – працівник апарату Нацради, який це зробив – мені відомий».
 
Владислав Лясовський наголосив, що, на його думку, зазначений перелік «не відповідає дійсності», і в його публікації немає потреби. «Усі канали дозволені, але прийдіть і надайте нам документи, які підтверджують це! Я не хочу жодного каналу забороняти. Нам треба домогтися того, щоб канали виконували закони України. Якщо так буде, ми зробимо все, аби в нас працювали всі канали», - пояснив він. «Це перевищення повноважень кимось, а ким – ми розберемось», - резюмував Владислав Лясовський.
 
«Який список, скажіть? Хто підписав?», - емоційно запитав кореспондента «Детектор медіа» перший заступник голови Національної ради Ігор Курус. За його словами, він не підписував такого списку. «Я боюся, що на рівні управлінь були розіслані якісь цидулки, які не завжди правильно виписуються, і після цього почався конфлікт. Немає заборонених каналів! Усі канали в Україні можуть бути відкриті і доступні українським глядачам. Єдине, що канали є адаптовані, а є не адаптовані», - сказав він.
 
На уточнююче запитання, чи йдеться про якусь помилку апарату Національної Ради, пан Курус сказав: «Я не знаю, чи помилка, чи провокація. Що це за документ, на який ви посилаєтесь? «Детектор медіа» займається провокаціями? Але я так не думаю. Якщо від Національної ради виходить якийсь лист, який перехоплюється «Детектор медіаю», то дайте нам джерело, звідки ви його взяли. Бо, можливо, ніхто не підписував цей документ. Я його не підписував, Віталій Шевченко його не підписував. Отже, була якась провокація. Дайте нам цього листа, і ми знайдемо істину».
 
Нагадаємо, зазначений документ було розіслано представникам Національної ради в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі з інструкцією при відповідних запитах користуватися цими матеріалами як інформаційними. Він складається з 53 іноземних телеканалів, ретрансляція яких в Україні обмежена (а фактично – не дозволена), оскільки вони не адаптовані до українського законодавства. Сам список не має підпису, проте супроводжується документами за підписами начальника управління регіональних представників Національної ради Оленою Ракіною та заступника директора департаменту інформаційно-аналітичної роботи – начальника управління координації роботи регіональних секретарів Нацради Миколи Пузирея. Копії документів були надані «Детектор медіа» джерелами, близькими до одного з регіональних представництв Національної ради.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12962
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5659 дн. тому
Мы бедные овечки, никто нас не пасет, мы таем словно свечки, но кто же нас спасет. (гимн нацрады)
справедливий
5660 дн. тому
Пропоную "Телекритиці" опублікувати "повне зібрання" КОМЕНТАРІВ відвідувачів сайту (після матеріалів про Нацраду) і розіслати усім структурам, від яких хоч щось у цій державі ще залежить. Може задумаються, що є іще НАРОД? А в НАРОДУ є ГОЛОС? Нацрада діє хаотично, безсистемно, непрофесійно. Шкода телерадіопростору завдається колосальна! І люди це бачать. ( Коментарі засвідчують і "засвічують"). Так, що , там, "на горі " - суцільні "бетховени" ситдять?! Чи це комусь вигідно? Тримати некомпетентних, услужливих, корумпованих?! ... І наостанок - єдине,на чому хоч іще щось тримається в Нацраді це - нещасний, зацькований апарат та представники в регіонах... На нього списати можна все. І "списують". Як в поганій конторі.
Віктор
5661 дн. тому
"Включить дурака" - это самый распространенный способ ухода от ответственности. Однако документ существует. Если это проделки Worda то пусть хоть его накажут.
Эдик
5662 дн. тому
Знакомый прием Куруса и Шевченко: "Это не мы, это все аппарат". Можно подумать, что кто-то из аппарата Нацрады хоть шаг ступит без приказа Куруса. У него полный контроль. Правда, он последнее время приказы отдает устно и с угрозами уволить в случае невыполнения. А если (когда!) становится известно - кричат "провокация"!!!!
Наталія
5662 дн. тому
Куди не кинь, скрізь суцільна "провокація" Не дивно, що " маленькі українціі" перестали орієнтуватися в усьому, що відбувається. Далі що?
Доктор
5663 дн. тому
Полнейший склероз, хронический распространен только среди членов рады.
Елена
5663 дн. тому
Как говорится шило в мешке не утаишь. Полная деградация и отсутствие достоинства, смелости и нравстенности...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду