Кабмін підпише угоду з керівниками ЗМІ про захист моралі в інформаційному просторі (ОНОВЛЕНО)

11 Листопада 2008
22839
11 Листопада 2008
13:47

Кабмін підпише угоду з керівниками ЗМІ про захист моралі в інформаційному просторі (ОНОВЛЕНО)

22839
Кабмін підпише угоду з керівниками ЗМІ про захист моралі в інформаційному просторі (ОНОВЛЕНО)
Уряд за пропозицією Національної ради з телебачення і радіомовлення і Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі ініціює підписання з керівниками засобів масової інформації громадського договору про захист моралі в інформаційному просторі України, повідомляє УНІАН.
 
Така пропозиція сьогодні схвалена на спільному засіданні Національної ради з телебачення і радіомовлення та Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, яке проходило під головуванням віце-прем`єр-міністра України Івана Васюника.
 
«Тенденція до зниження загального морально-етичного рівня вітчизняного теле- і радіопродукту очевидна. Через телебачення і радіо все частіше розповсюджуються матеріали, які здійснюють замах на релігійні святині, державну символіку, принижують національне достоїнство народу і особи, культивують дух нетерпимості, жорстокості, пропагують ксенофобію, спотворюють вітчизняну історію і нехтують духовними досягненнями попередніх поколінь українців», - сказав Іван Васюник.
 
Віце-прем`єр-міністр вважає необхідним посилити координацію органів державної влади в галузі суспільної моралі. Водночас, на його думку, не слід захоплюватися репресивними механізмами в цій сфері.
 
«Репресивний шлях є безперспективним і приреченим на невдачу. Єдиним правовим механізмом, на мій погляд, може бути лише діалог між державними інституціями і суб`єктами інформаційної політики – телеканалами, радіо, інтернетом. Результатом такого діалогу має стати вироблення механізму саморегуляції», - додав він.
 
Учасники засідання сьогодні ухвалили рішення про створення спеціальної робочої групи з підготовки громадського договору, в якому буде чітко виписано, за словами Васюника, «всі писані й неписані правила».
 

«Першим кроком координації дій державної влади в інформаційному просторі для захисту суспільної моралі була домовленість про проведення зустрічі з керівниками загальнонаціональних каналів, – сказав член Національної експертної комісії, голова НСЖУ Ігор Лубченко. – Спочатку навіть була пропозиція провести форум, але вирішили, що більш конструктивною розмова буде саме під час робочої зустрічі. Тому віце-прем’єр-міністр Іван Васюник дав доручення створити робочу групу по підготовці проведення такої зустрічі».

 

Тетяна Мокріді, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, виступаючи на засіданні, зазначила, що потреба в додатковій угоді виникає з недосконалості самого Закону «Про суспільну мораль», в якому «багато різночитань, художнього тексту, а бракує чітких критеріїв». До цього ж з ініціативи пані Мокріді обговорювалося питання легалізації інтернет-ЗМІ, з огляду на те, що впливовість мережевих видань росте.
Попередньо варіант угоди буде запропоновано медіа для громадського обговорення.

 

У своїх виступах учасники засідання запропонували розглянути можливість створення Інформаційної колегії під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Івана Васюника. Про це повідомляється в офіційному прес-релізі НЕК. У підсумку ухвалено рішення у 10-ти денний термін внести на розгляд Кабінету Міністрів України пропозиції щодо доцільності створення та повноважень Інформаційної колегії з наданням йому статусу урядового комітету.

 

«Детектор медіа»

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22839
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТВ
5666 дн. тому
Давно пора, погляньте якої моралі і якого патріотизму вчать наших дітей на всіх!!! українських телеканалах.
владіс
5667 дн. тому
моралісти з кабміну з аморалістами зі змі чи навпаки. в усьому світі існує етичний кодекс журналіста - неписані правила. до чого тут якісь угоди? імітація бурхливої діяльності у виконанні людей, яким треба виправдовувати свої десятки тисяч гривень державних окладів. совість почала мучати? за мораль взялися.
добрый аморал
5667 дн. тому
пидтрымую - украинскую "мову" запретить как аморальный суржик, СБУ отменить визу Савику Шустеру как аморальной личности сеющей депресняк и кретинизм в мозгу и без того отупевших соотечественников, канал 1+1 закрыть, частоту отдать УТ-1, запретить Ющенку ходить в туалет с государственным флагом (он его и металлоискатель всюду с собой таскает), Черновецкого сослать в какой-нибудь нигерийский протестантский монастырь а Януковича с его братовй и Юлю с её "камандой" вернуть МВФ-у.
Іван
5667 дн. тому
Це Нацрада про мораль говорить???? Моралісти,,,,,,,,,,,,,,
Slot
5667 дн. тому
Підтримую Андрія! Адназначна!
андрій кокотюха
5667 дн. тому
пішли б ви на фіг, моралісти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду