Полтавська міськрада обурена фільмом каналу «Россия» про Полтавську битву

11 Листопада 2008
10397
11 Листопада 2008
07:21

Полтавська міськрада обурена фільмом каналу «Россия» про Полтавську битву

10397
Полтавська міськрада обурена фільмом каналу «Россия» про Полтавську битву
Полтавська міська влада обурена фільмом «Полтавская баталия: 300 лет спустя» (відео), показаним російським телеканалом «Россия» 6 листопада. Про це йдеться у заяві керівника прес-служби міської ради Віктора Кіктя.
 
«Спілкуючись з численними друзями й знайомими, переконався: вони шоковані й обурені побаченим. Точніше тим, як двоє земляків – полтавців, претендуючи представляти російську громаду міста, подали ситуацію в Полтаві. Неправдивішого і тенденційнішого матеріалу годі підібрати, тож немає сумніву, що це було зроблено навмисне», - йдеться у заяві. За інформацією «Кореспондент.нет», маються на увазі журналіст Юрій Погода та голова громадської організації «Російська громада Полтави» Віктор Шестаков, які фігурують у фільмі.
 
На думку пана Кіктя, це «вигідно тим, хто ставить на меті зашкодити нормальним взаємовідносинам міської влади з російською стороною в питаннях підготовки і гідного відзначення 300-річчя Полтавської битви, створити в очах російських глядачів негативний імідж Полтави». Віктор Кікоть перелічує заходи, яких уживає міська рада для підготовки до святкування, і про які не було згадано у коментарях у фільмі.
 
«Така позиція не робить згаданим панам честі, бо за логікою саме лідери російської громади міста мали б першими долучитися до підготовки відзначення 300-річчя Полтавської баталії, котра стала переломною в російській історії. Натомість – вляпалися в історію. Одні залишають білий, а інші чорний слід в стосунках між народами.  Хочеться сподіватись, що російські засоби масової інформації, громадські організації підтримають позитивні процеси у Полтаві з тим, щоб нащадки учасників подій трьохсотрічної давнини могли гідно вшановувати світлу пам'ять полеглих під Полтавою», - резюмує Віктор Кікоть.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10397
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5664 дн. тому
хтось. Обрати внимание - сотни МОЛОДЫХ людей выходят на субботник и наводят порядок ... А Ты дебил страну позоришь.
хтось
5665 дн. тому
Спершу навіть промайнула думка про те, що Полтавська міськрада зайняла якусь принципову позицію з цього питання. А їх усього лиш обурило те, що «…і слова не сказано про те, що завершується реконструкція братської могили російських воїнів… Сотні молодих людей виходять на суботники, щоб навести порядок на місці другого укріпленого табору Петра І…». Ну-ну! Старайтеся, хлопці! Вони вам віддячать! Чекайте – ще приїдуть до вас на святкування СВОЄЇ (!!!) ПЕРЕМОГИ… Толі ішо будєт!!!... [Стосовно ж «святкування» - що сказали би росіяни, якби ми У СЕБЕ ВДОМА (!!!) помпезно відзначили перемогу під КОНОТОПОМ???!!!... Там гетьман Виговський розбив москалів… Але у нас все можливо – ще самі братимуть участь у «святі»!!!...]
otar
5665 дн. тому
так подивіться: http://intv-inter.net/tv/programm/?id=7560133&act=tvp&channel=56
5665 дн. тому
А кто видел этот фильм из простого украинского народа, если канал РТР у нас нельзя транслировать. Только одни Полтавские депутаты? И нам надо его глянуть, что бы свои выводы сделать. А то устроили пиар с королем Швеции и Мазепой., как будто они битву выграли.
Наталія
5665 дн. тому
Громадяни України у більшості такі відсталі і далекі( прикро)і, що патріотизм для них це "русофобія". Огидно.. А Мазепа, до речі,робив на для України немало- відкривав церкви, запроваджував писемність, дбав про культуру. Це була освічена людина. А вас усіх зациклило на Полтавській битві. Така позиція Мазепи- лише наслідок.
2 Cerhio
5666 дн. тому
"действительно униженные в прошлом тоталитарией (а их абс. мен-во)". //////////// Тих, хто лишився у живих, справді абсолютна меншість. А скоро їх не буде зовсім, і тоді можна буде говорити, що ніякої "тоталітарії" не було взагалі. І діти будуть вірити. На цьому світі і на тутешніх земних судах голос мільйонів свідків, які вже ніколи не заговорять, ніхто вже не почує. Висновок: на цьому світі виграє той, хто фізично знищить більшу кількість опонентів, а решту переконає (ТБ, кіно, преса, школа), що нічого не було, все пречудовенько. А що в інших світах, ніхто не знає. Тут.
Влад
5666 дн. тому
Тот, кто умнее из двух, и должен вести себя более умнО. А не впадать в крайности. Кроме того, сильная и здоровая нация не обращает внимание на такие мелочи как какой-то там документальный фильм на каком то там "запрещённом" канале. Поднимая тему, мы тем самым "подбрасываем" дровишки в не нами созданный костёр. Впрочем это уже метафизика. Не для этого сайта.
Cerhio
5666 дн. тому
Влад, а ты не выкобенивайся. Прочитай лучше "Независимое военное обозрение" (там статья о Мазепе). Это надо же так ненавидеть Украину, украинцев, Мазепу! Украинофобия - фирменный знак России и россиян (абсолютного большинства, что весьма печально). У нас на русофобию страдают Тягныки (не из Кремля ли "дотации"?), и действительно униженные в прошлом тоталитарией (а их абс.мен-во).
Влад
5666 дн. тому
"Мы гневно протестуем против постыдного антиукрианского пасквиля лживой российской пропаганды. Все люди доброй воли выражают свой протест и клеймят зарубежные разведывательные центры и продажную пятую колонну недоукраинцев" ===== Может быть такой текст заявления был бы более подходящий ? Или сделали поправку на терминологию современного времени ? Напрасно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду